Nepotul lui Traian Băsescu cere să fie eliberat din închisoare

Publicat: Vineri, 07 Iunie 2019 12:04 // Actualizat: Vineri, 07 Iunie 2019 12:04 // Sursa: romaniatv.net

Nepotul lui Traian Băsescu vrea să fie eliberat. Cererea de eliberare condiționată se va judeca pe 10 iunie, potrivit România TV. Dragoș Băsescu a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare pentru trafic de influență în luna februarie 2018. Deși nu a executat două treimi din pedeapsă, Comisia din penitenciar a fost de acord cu eliberarea sa.

Dragoş Băsescu, nepotul fostului preşedinte al României Traian Băsescu, a fost condamnat, în februarie 2018, la trei ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă.

În octombrie 2015, nepotul fostului preşedinte Traian Băsescu a fost trimis în judecată de DNA pentru trafic de influenţă, fiind acuzat că a cerut un milion de euro de la un om de afaceri, promiţând că intervine la DIICOT pentru soluţionarea favorabilă a dosarului acestuia.

Potrivit rechizitoriului, pe 13 martie 2014, Dragoş Băsescu, împreună cu Nistor Ciprian, i-a cerut unui om de afaceri 500.000 de euro pentru o soluţie de respingere a arestării într-o contestaţie formulată de către DIICOT în dosarul ce îl privea pe acesta din urmă. El a mai cerut 500.000 de euro pentru o soluţie favorabilă în cauza respectivă, cât şi pentru ridicarea sechestrului aplicat asupra bunurilor denunţătorului.

"În sprijinul acestor pretenţii, inculpatul Băsescu Dragoş a lăsat să se creadă că are influenţă pe lângă organele judiciare respective şi chiar a promis că va interveni în sensul celor arătate mai sus. Deoarece denunţătorul le-a spus celor doi că nu are posibilitatea să achite o sumă atât de mare şi că nici nu doreşte să se facă vreo intervenţie de acest gen, inculpatul Dragoş Băsescu i-a propus acestuia ca soluţie încheierea unui contract fictiv de consultanţă prin care urma să achite suma pretinsă de 1.000.000 euro, eşalonat, pe o perioadă de până la doi ani, în funcţie de evoluţia dosarului", se arăta în rechizitoriu.

Contractul trebuia să fie încheiat cu o societate de consultanţă internaţională, pentru a nu trezi suspiciuni, a precizat atunci sursa citată.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8024
RON
24 Feb
noapte 1 °
zi 15 °
Ultimele joburi adaugate
24 H