Nepotul Regelui Mihai I, audiat la Poliţie după plângerea depusă de Principesa Margareta. Avocat: Nicolae voia doar să-şi vadă bunicul

Nicolae Medforth-Mills, nepotul Regelui Mihai a fost audiat miercuri seară, de poliţiştii elveţieni, după ce Principesa Margareta l-a reclamat, acuzându-l de tentativă de violare de domiciliu şi agresiune fizică. Avocatul Radu Enache a declarat că a vorbit cu nepotul Regelui Mihai I după audierea de la poliţie şi că acesa este liber, deoarece poliţia a descoperit fapte grave în ceea ce-l priveşte pe Nicolae Medforth Mills, dar că audierile vor continua.

RomaniaTV.net
09 nov. 2017, 09:46
Nepotul Regelui Mihai I, audiat la Poliţie după plângerea depusă de Principesa Margareta. Avocat: Nicolae voia doar să-şi vadă bunicul

„Aseară am vorbit cu Nicolae, tocmai ieşise de la audieri. Mi-a spus că plângerea penală a fost semnată de mătuşa sa, Principesa Margareta, iar pentru moment poliţia a descoperit că nu a făcut fapte grave, nu are nicio măsură dispusă asupra lui. Este liber. Audierile vor continua însă cu martori sau posibile părţi vătămate care s-au alat în interiorul clădirii. Audierile nu s-au încheiat, dar dacă ar fi fost victime cu adevărat, dacă ar fi fost oameni foarte grav răniţi sau loviţi, distrugeri materiale importante, poliţia elveţiană avea posibilitatea să dispună o măsură preventivă”, a declarat, la România TV, Radu Enache, avocatul lui Nicolae Medforth-Mills, nepotul Regelui Mihai I.

Avocatul a mai spus că „este un moment culminant a ceea ce s-a petrecut în ultimii doi ani de la acel presupus decret de înlătuare din ordinea de succesiune”.

Nicolae „a încerat de şapte ori în ultimii doi ani să ia legătura cu bunicul lui, a fost oprit. Faptul că a fost înlăturat, dacă a fost înlăturat din ordinea de succesiune, nu a fost înlăturat şi din calitatea de nepot. Ultima dată când am încercat să luăm legătura cu cineva din Casa Regală a fost în urmă cu o săptămână, în 1 noiembrie, am fost refuzaţi. E întotdeauna o atitudine ostilă. Se feresc de el într-un mod exagerat. Motivele arată o oarecare teamă faţă de el şi de faptul că principele Nicolae este bine văzut de segmentul monarhist din România. A mai apărut şi probleme cu acel presupus copil. Doamna din Braşov a fost chemată la testul ADN şi nu a venit şi procesul de stabilire a paternităţii nu a pornit. În momentul de faţă, din punct de vedere legal prinţul nu are copil. Oricum dacă ar avea un copil, într-un comunicat a spus că-şi va asuma toate obligaţiile legale. Ce poate să facă mai mult?”, a mai explicat avocatul Radu Enache, într-o intervenţie în direct la România TV.

Citeşte şi Scandalul din Casa Regală ia amploare. Principesa Elena: Fiul meu, Nicoale, a dat dovadă de dispreţ faţă de România

Vă reamintim că Regele Mihai I este într-o stare gravă, potrivit unui anunţ făcut luni de Casa Regală a României. Alteţa Sa se află la reşedinţa din Elveţia. În acest context, nepotul Regelui Mihai I, Nicolae, a încercat să intre în reşedinţa regală din Elveţia pentru a fi alături de bunicul lui. Membrii Casei Regale nu i-au permis acest lucru. Mai mult Nicolae Medforth-Mills, nepotul Regelui Mihai, a fost reclamat la poliţie, fiind acuzat de Casa Regală a României de tentativă de violare de domiciliu, după ce a forţat uşa de intrare de la reşedinţa din Elveţia a Majestăţii Sale, anunţă Casa Regală printr-un comunicat de presă.

Citeşte şi Regele Mihai I, în stare gravă. Cine îl va urma la conducerea Casei Regale a României

„În seara de marți, 7 noiembrie 2017, Nicolae Medforth-Mills a făcut o tentativă de violare a domiciliului Majestății Sale Regelui, la reședința din Elveția. Dl Medforth-Mills a forțat ușa casei, implicând în incident șase persoane, dintre care trei colaboratori ai Casei Majestății Sale.

Dl Medforth-Mills a agresat fizic și verbal trei persoane. Una dintre ele prezintă răni corporale. În final, el a fost împiedicat să forțeze intrarea în casă. Majestatea Sa a făcut clar, de mai multe luni de zile, faptul că refuză să-și vadă nepotul, lucru adus la cunoștință dlui Medforth-Mills în repetate rânduri. (…) Casa Majestății Sale a înaintat o plângere la poliția elvețiană”, se arată într-un comunicat al Biroului de Presă al Majestății Sale Regelui Mihai I. 

Fostul principe Nicolae a spus că nu înţelege „agresivitatea” Casei Regale de a face tot posibilul să îl împiedice să îşi vadă bunicul.

„Mă întristează profund şi nu înţeleg agresivitatea Casei Regale de a face tot posibilul de a mă împiedica să îmi văd bunicul şi de a-mi discredita imaginea. Nu voi intra în acest joc murdar”, a scris, pe Facebook, fostul principe Nicolae.

ANUNŢUL făcut de Casa Regală de ziua de nume a Regelui Mihai. A fost chemat preotul pentru Sfânta Împărtăşanie