Nereguli la un abator din Cluj. Peste 800 kilograme de carne au fost confiscate

Poliţiştii din cadrul Serviciul Judeţean de Investigare a Fraudelor Cluj au dispus suspendarea activităţii unui agent economic, pentru o perioadă de 30 de zile, precum şi confiscarea a 825 de kilograme carne de bovină.

28 mart. 2014, 11:11
Nereguli la un abator din Cluj. Peste 800 kilograme de carne au fost confiscate

Controlul a fost efectuat la punctul de lucru din comuna Iara al unei societăţi care are ca obiect principal de activitate abatorizarea şi comercializarea animalelor vii. Contravaloarea mărfii confiscate este de 11.000 de lei, iar societatea comercială a fost sancţionată contravenţional cu 22.000 de lei, potrivit Agerpres.

„În urma neregulilor constatate, administratorul agentului economic a fost sancţionat contravenţional cu amendă de 22.000 lei, conform legislaţiei privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, iar cantitatea de 825 de kilograme carne de bovină, în valoare de aproximativ 11.000 de lei, a fost ridicată în vederea confiscării”, potrivit unui comunicat de presă transmis de IPJ Cluj.

Verificările au fost efectuate împreună cu inspectori din cadrul DSV Cluj şi ai Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Cluj.

CITEŞTE ŞI: Circ în piaţa de peşte. Un patron s-a enervat pe clientul care cumpărase peşte stricat