Netanyahu: „Hamas nu a obţinut nicio cerere”

Primul ministru israelian Benjamin Netanyahu a declarat miercuri că Hamas nu a obţinut niciuna din cererile ei pentru a semna o încetare a focului, potrivit Agerpres. 

RomaniaTV.net
27 aug. 2014, 19:44
Netanyahu: „Hamas nu a obţinut nicio cerere”

‘Hamas a fost lovită dur şi nu a obţinut niciuna din cererile ei pentru a semna încetarea focului’, a declarat Netanyahu într-o conferinţă de presă la Ierusalim, prima sa declaraţie publică de la intrarea în vigoare a încetării focului marţi seară, notează AFP.

‘Hamas cerea pentru a semna o încetare a focului un port şi un aeroport în Gaza, eliberarea prizonierilor palestinieni, o mediere qatariotă şi apoi turcă, plata salariilor funcţionarilor, alte cereri, dar nu a obţinut nimic’, a spus el.

‘Am fost de acord să ajutăm la reconstrucţia teritoriului din motive umanitare, dar numai sub controlul nostru’, a adăugat el.

Enumerând ‘succesul’ operaţiunii ‘Frontieră de protecţie’, primul ministru israelian a declarat că ‘Hamas nu a mai suferit o astfel de înfrângere de la crearea sa’.

‘Am distrus tuneluri de atac, am ucis aproape 1.000 de soldaţi inamici, inclusiv înalţi responsabili ai mişcării, am distrus mii de rachete şi sute de posturi de comandă, am împiedicat atentate pe teritoriul israelian şi am oprit cu ajutorul sistemului antirachetă Domul de Fier ca mii de israelieni să fie ucişi de rachetele trase din Gaza’, a afirmat el.

Aflat alături de ministrul apărării Moshe Yaalon şi şeful Statului Major Benny Gantz, Netanyahu a adăugat că ‘este încă prea devreme să se ştie dacă a revenit calmul pe termen lung’.

‘Nu vom tolera niciun tir spre Israel şi riposta noastră va fi şi mai puternică’, a avertizat el.