Niciun bătrân din căminele de îngrijire din Hong Kong nu a fost confirmat cu coronavirus

Pandemia de coronavirus a făcut ravagii în căminele de îngrijire bătrâni din Europa şi America, luând viaţa a aproximativ 10.000 de oameni. În Hong Kong niciun rezident nu a fost infectat cu coronavirus. Acest succes se datorează lecţiei vitale pe care oraşul a învăţat-o acum aproximativ două decenii.

RomaniaTV.net
26 mai 2020, 17:37
Niciun bătrân din căminele de îngrijire din Hong Kong nu a fost confirmat cu coronavirus

În Suedia și Belgia, îngrijitorii din căminele de rezidenţi reprezintă aproximativ jumătate din decesele provocate de coronavirus. Numai în Spania, aproape 18.000 de rezidenți ai căminelor de persoane au murit din cauza virusului, estimează El País. Și în Anglia și Țara Galilor, mai mult de 90 la sută dintre cei care au murit din cauza coronavirusului au fost persoane cu vârsta peste 65 de ani, inclusiv 12.500 de rezidenți de îngrijire la domiciliu, potrivit Oficiului pentru Statistică Națională.

Citeşte şi: VIDEO Cum vor arăta sălile de fitness după coronavirus! Benzile de alergare sunt izolate cu pereţi de sticlă

Nu a fost prima dată când Hong Kong s-a confruntat cu un nou coronavirus. În 2003, la șase ani după ce fosta colonie britanică a fost înmânată în China, Hong Kong a devenit epicentrul focarului SARS, 299 de persoane au murit, ceea ce reprezintă aproape 40% din numărul mortilor globale.

La 21 ianuarie, un turist infectat din Wuhan a trecut granița în Hong Kong, devenind primul caz al orașului. Patru zile mai târziu, guvernul a anunțat că va adopta faza de urgență a protocolului său de boli infecțioase. Din cauza memoriei colective a SARS din Hong Kong, persoanele, organizațiile și întreprinderile nu au fost nevoite să aștepte instrucțiunile guvernului. Casele de îngrijire medicală au adoptat propriile măsuri, a povestit profesorul Lum.

Pentru a opri răspândirea de la spitale în casele de bătrâni, toate cazurile confirmate au fost în carantină până la trei luni. Testarea este disponibilă gratuit tuturor pacienților care prezintă simptome, indiferent dacă sunt în clinici private sau publice, guvernul extinzându-și continuu capacitatea de a testa persoane asimptomatice. Măștile și alte echipamente de protecție au fost, de asemenea, o parte esențială a strategiei defensive a caselor de îngrijire. 

Sondajele au arătat faptul că 7 din 10 rezidenți din Hong Kong purtau deja facemasks în ianuarie. Aceștia au continuat să facă acest lucru, în ciuda liderului orașului, șeful executiv Carrie Lam, instruindu-i pe oficialii săi să nu mai poarte măști, în critica experților locali.