Nicolae al României, dezvăluiri emoționante despre cum și-a câștigat Regele Mihai existența: ”Nu poți face reclamă într-un ziar cu titlu Regele caută un job”

Nicolae al României a făcut mai multe dezvăluiri emoționante despre abdicarea bunicului său, Regele Mihai, dar și despre cum și-a câștigat existența după ce a fost obligat să părăsească țara.

06 feb. 2023, 08:33
Nicolae al României, dezvăluiri emoționante despre cum și-a câștigat Regele Mihai existența: ”Nu poți face reclamă într-un ziar cu titlu Regele caută un job”
Nicolae al României, dezvăluiri emoționante despre cum și-a câștigat Regele Mihai existența

Nicolae al României, dezvăluiri emoționante despre cum și-a câștigat Regele Mihai existența. Nepotul Regelui Mihai a demontat toate speculațiile conform cărora, suveranul a părăsit țara luând cu el o avere impresionantă.

Citește și Principele Nicolae al României îşi botează fiul. Ce nume va purta strănepotul Regelui Mihai

Nicolae al României, dezvăluiri emoționante despre cum și-a câștigat Regele Mihai existența

Nicolae al României a vorbit și despre cum a reușit să supraviețuiască bunicul său în străinătate, dar și despre cine l-a ajutat foarte mult în acea perioadă.

„Nu a avut cum să plece cu atâtea cu câte s-a vehiculat. Comuniștii au stat lângă el și i-au zis ce are voie să ia. Vreo 4 bagaje, 2 mașini, câteva motociclete și un Jeep. Totul a fost verificat de comuniști. A muncit bunicul meu și a avut sprijin și de la alți membri ai familiei din străinătate. A înființat o firmă care nu a avut succes pentru că nu a câștigat contractul pentru a nu se specula că e pe bază de „nepotism”. Nu poți face reclamă într-un ziar cu titlu „Regele caută un job”. Nu i-au dat contractul pentru că era fostul rege al României.

Pe altă parte a ajuns în SUA unde lucra la bursă, nu i-a plăcut deloc, a stat acolo 6 luni de zile în anii 1950, familia stătea în Elveția.

O poveste amuzantă de acolo, angajatorul l-a întrebat cum îl cheamă, iar el a răspuns „King Michael”, iar numele lui a fost trecut Michael King, adică numele de familie a fost King”, a spus Nicolae al României, nepotul regelui Mihai într-un podcast.

Principele Nicolae şi soţia sa, Alina, îndrăgostiţi de tradiţiile româneşti

Nicolae şi Alina ai României au fost protagoniştii unei şedinţe foto de colecţie, în care au pozat alături de cei doi copii ai lor, Maria-Alexandra şi Mihai. Principele şi soţia lui au vorbit şi despre viaţa lor de zi cu zi.

Principele Nicolae şi soţia sa, Alina: „Suntem binecuvântați să trăim într-o țară cu tradiții vii!”. Cei doi au făcut o şedinţă foto pentru OK!Magazine, la puţin timp după botezul mezinului Mihai al României, la catedrala de la Alba Iulia.

„În primul rând, acest eveniment nu a fost numai unul personal, dar și un eveniment prin care am făcut o legătură între trecut, prezent și viitor. Am împlinit și visul bunicului meu, Regele Mihai, acela de a mă stabili în România și de a avea o familie în credință creștin-ortodoxă. De asemenea, pentru un tată și o mamă încreștinarea unui copil este o mare bucurie și o sărbătoare, un pas major în viața oricui. Faptul că oamenii au venit cu drag din diferite colțuri ale țării ne-a bucurat foarte mult, în special invitații și tinerii din Pecica, cei care ne-au fost alături și în ziua nunții noastre cu cântece deosebite”, a declarat Principele Nicolae.

Acesta a dezvăluit cum este să te naști cu un nume și titlul regal și să nu fii lăsat să le folosești, legat de faptul că, acum ceva timp, Casa Regală a României i-a retras titlul de principe:  „Indiferent de situație și oriunde locuiești, să te naști într-o familie cu un nume important și o istorie în spate este o mare responsabilitate, dar și o mare onoare. Cu sau fără titlu, am continuat misiunea familiei mele în România. Titlul l-am primit de la bunicul meu, Regele Mihai, și el nu mi-a retras nimic. Cum am mai declarat, așa-zisa decizie de la 1 august 2015 nu era semnată, iar peste o lună și jumătate, când am fost la ziua de naștere a bunicii mele, Regele nu mi-a pomenit nimic de această decizie. A fost, ca de obicei, o discuție între bunic și nepot. Așa cum l-am cunoscut, dacă ar fi dorit să ia această decizie, m-ar fi chemat înainte, să vorbim. Nu s-a întâmplat așa ceva!.

„M-am născut în Elveția, am copilărit în Marea Britanie și locuiesc în România de zece ani, timp în care am învățat limba română și am cutreierat multe cărări din această țară, stând de vorbă cu diverși oameni, lucru care m-a ajutat să-i înțeleg mai bine. Limba română este o limbă foarte grea și încă nu stăpânesc gramatica foarte bine, dar sunt perseverent și îmi doresc foarte mult să o cunosc la perfecție. Ca să cunoști un popor, limba este foarte importantă, iar eu m-am îndrăgostit de poporul român și de țara noastră. Mă consider român și sunt mândru de această țară. Aici sunt acasă, aici este familia mea”, a mai spus Principele Nicolae.

La rândul ei, Alina, soţia sa, promovează cât de mult are ocazia costumul popular românesc, la fel ca Regina Maria: „Iubesc straiele tradiționale pe care Regele Mihai chiar le numea straie regești și chiar așa este. Sunt atât de frumoase, încât nu prea există cuvinte să îmi exprim admirația și sentimentele față de acestea. Dețin câteva costume foarte vechi, de colecție, pe care le port doar la evenimente importante sau la un hram. Eu personal mă simt atât de frumoasă îmbrăcată în aceste costume, că-mi este greu să găsesc ceva cu care să compar această stare. Regina Maria, o prințesă venită din Marea Britanie la noi în țară, s-a îndrăgostit iremediabil de aceste veșminte pe care le purta la cele mai înalte evenimente din țară și de peste hotare. A iubit și a apreciat munca de zeci de ore investită în realizarea acestor capodopere. Pentru noi este important să ne mândrim cu ele și să arătăm lumii frumusețea și unicitatea lor, iar copiii noștri să le îndrăgească la fel de mult ca noi”.

Citește și Prinţul Nicolae este de astăzi tată de băiat. Ce nume va purta strănepotul Regelui Mihai