Nicolae Ceaușescu a dat Bac-ul la 47 de ani. Ce note a luat

Arhivele Naționale ale României au publicat recent diploma de bacalaureat și probele susținute la acest examen de Nicolae Ceaușescu. Fostul dictator comunist a dat examenul de bacalaureat la vârsta de 47 de ani, la 8 luni după ce a preluat puterea politică în România.

01 apr. 2023, 23:34

Arhivele Nationale ale Romaniei au dat publicității noi documente privitoare la școlarizarea lui Nicolae Ceaușescu.

 

Citește și: Cum arăta masa de Paşte a familiei Ceauşescu. Acest preparat nu lipsea niciodată, Nicolae era înnebunit după el

”Recent, Arhivele Naționale ale României și-au îmbogățit patrimoniul cu documente școlare referitoare la Nicolae Ceaușescu, mărturii importante pentru istoria comunismului românesc.

Citește și: Vrăjitoarea Brățara, dezvăluiri uluitoare despre Elena Ceauşescu: „Era o masă plină de fire şi m-am temut că o să mă iradieze. M-am enervat şi i-am spus că va ajunge sus de tot, apoi se va prăbuşi ca blocul Scala”

Documentele au fost integrate în Colecția Nicolae Ceaușescu păstrată de instituția noastră și vor fi accesibile în curând prin Sala de studiu a Serviciului Arhive Naționale Istorice Centrale din București”, se arată pe pagina de Facebook la Arhivelor Nationale ale Romaniei.