Nicolae Ciucă anunţă înființarea unui grup de lucru care va pregăti viitorul program politic al PNL

Pregătirea viitorului program politic prin care PNL să ofere un răspuns la provocările contextului actual și care să reprezinte fundamentul pentru participarea liberalilor în alegerile din 2024 a fost una din principalele idei conținute în discursul lui Nicolae Ciucă la școala politică a TNL de la Sighetu Marmației.

19 nov. 2022, 15:20
Nicolae Ciucă anunţă înființarea unui grup de lucru care va pregăti viitorul program politic al PNL

În acest sens, liderul PNL a anunțat că intenționează să propună partidului înființarea unui grup de lucru pentru elaborarea viitorului program politic.

Intenționez ca la viitorul Consiliu Național să propun partidului constituirea unui grup de lucru care să fundamenteze un nou program politic”, a declarat Nicolae Ciucă.

Acesta a menționat că viitorul program ar trebui să țină cont de schimbările din societate și să se plieze pe așteptările actuale ale oamenilor.

”Trebuie să înțelegem și să ne asumăm un lucru fundamental: ne adresăm unei Românii care s-a schimbat din punct de vedere demografic, al studiilor, al generațiilor, al obiceiurilor de consum și ca mod de a privi asupra viitorului. Dacă nu ținem cont de această realitate, riscăm să eșuăm – ca societate și ca economie”, a precizat liderul PNL.

Citeste si Nicolae Ciucă, mesaj ferm pentru PSD: „La următoarele alegeri, nu ne bazăm pe partenerii de la guvernare!”

Potrivit acestuia, viitorul program va trebui să conțină soluții la politicile de guvernare pe care le susține PNL și răspunsuri la dezbaterea doctrinară cu PSD.

Întrebarea de căpătâi este: care este acel mix de politici care poate să asigure, pe de o parte echilibrul societății, iar pe de altă parte dinamismul ei? Sau, cu alte cuvinte, ce poate face statul în materie de alocare a resurselor și cum trebuie să se concentreze pe încurajarea unor zone dinamice, care produc resurse?”, a menționat Nicolae Ciucă.

În acest sens, liderul liberalilor a susținut că PNL are misiunea să propună soluții pentru secolul 21, în condițiile în care stânga politică rămâne ancorată în practici învechite.

Dacă analizăm și ceea ce oferă astăzi stânga politică, inclusiv PSD, putem vedea că au rămas, practic, în aceiași abordare vetustă, care se definește prin diverse tipuri de ajutoare oferite unor categorii sociale. Este nevoie de modernizare a doctrinelor politice și adaptare la realitățile curente și evoluția viitoare a societății”, a arătat președintele PNL.

Citeste si Premierul contrazice Comisia Europeană. Nicolae Ciucă: „Pensiile militare nu intră la capitolul ‘pensii speciale’”

Precizăm că școala de vară a Tineretului Național Liberal are loc în perioada 18-20 noiembrie la Sighetu Marmației, județul Maramureș. La eveniment, alături de Nicolae Ciucă, participă și alți lideri centrali ai partidului, dar și conducerea PNL Maramureș. În cadrul școlii politice, tinerii liberali au adus un omagiu deținuților politici care au murit în perioada comunistă la închisoarea de la Sighet și au făcut proiecții pentru viitorul partidului.