Nicolae Ciucă, anunțul optimist al zilei: Pandemia se apropie de sfârșit. Prioritatea trebuie să fie investițiile

Premierul României, Nicolae Ciucă, vine cu vești bune de Ziua Mondială a Sănătății. Pandemia se apropie de sfârșit, iar investițiile reprezintă o prioritate în perioada următoare, a spus el.

07 apr. 2022, 11:03
Nicolae Ciucă, anunțul optimist al zilei: Pandemia se apropie de sfârșit. Prioritatea trebuie să fie investițiile

Nicolae Ciucă a declarat că Guvernul se va asigura că investiţiile în infrastructura spitalicească, în logistica medicală necesară şi în pregătirea de specialitate a resursei umane din sistemul de sănătate se vor materializa, el precizând că pandemia pare acum să se apropie de sfârşit şi, potrivit celui mai probabil scenariu avansat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, severitatea COVID-19 se va diminua în timp.

”Sănătatea reprezintă un factor major pentru starea de bine a fiecăruia dintre noi, dar şi un indicator important al capacităţii de dezvoltare a societăţii în care trăim. Acest lucru s-a văzut în cei peste 2 ani de pandemie, în care oamenii din întreaga lume au avut de suferit din cauza unui virus care a curmat milioane de vieţi, total imprevizibil şi care a generat nu doar o criză sanitară mondială, ci şi o criză economică, ale cărei efecte vor fi resimţite mult timp de acum înainte”, a transmis premierul.

Ciucă a lăudat eforturile depuse de personalul medical pentru a ajuta pacienții cu coronavirus pe parcursul celor doi ani de pandemie.

”A fost o perioadă foarte dificilă, în care medicii şi întreg personalul sanitar, alături de alte categorii profesionale, s-au implicat, de multe ori până la epuizare, pentru sănătatea fiecărui pacient şi pentru sănătatea publică. Eforturile lor au contribuit în foarte mare măsură la depăşirea celor 5 valuri pandemice de până acum şi le mulţumesc tuturor pentru aceasta”, afirmă şeful Executivului.

Citește și Nicolae Ciucă își depune miercuri moțiunea pentru a candida la șefia PNL

Prioritatea pentru perioada următoare este adaptarea sistemului de sănătate la nevoile pacienților și la cele mai noi standarde în materie de terapie și de siguranță. Aceste obiective sunt trecute și în Programul de Guvernare și sunt ținte pe care România le-a propus și în cadrul Componentei Sănătate a PNRR.

”Ne vom asigura că investiţiile în infrastructura spitalicească, în logistica medicală necesară şi în pregătirea de specialitate a resursei umane din sistemul de sănătate se vor materializa la termenele pe care ni le-am asumat, pentru că sănătatea românilor nu poate şi nu trebuie să aştepte, este un obiectiv prioritar. Totodată, trebuie să ţinem cont de faptul că problema sănătăţii de suprapune cu multe alte tematici conexe altor domenii, fapt subliniat de altfel de sloganul ‘Planeta noastră – Sănătatea noastră’, sub care Organizaţia Mondială a Sănătăţii a ales să se desfăşoare anul acesta evenimentele dedicate Zilei Mondiale a Sănătăţii. Grija faţă de mediu este un element important pentru sănătatea populaţiei şi o dovadă de responsabilitate pe care ne-o asumăm prin deciziile la nivelul politicilor pe care Guvernul le promovează, pentru că o criză de mediu poate deveni în orice moment o criză de sănătate”, afirmă şeful Executivului.

Pandemia de Covid a schimbat total percepția românilor față de sistemul de sănătate. Ei au început să fie mai atenți la acest aspect și să adopte un stil de viață mai potrivit pentru a preveni eventualele probleme de sănătate.

”Am încredere în medici şi în personalul din sistemul sanitar românesc, care salvează zilnic vieţi sau le redau oamenilor sănătatea, că îşi vor continua cu succes misiunea în slujba vieţii şi le mulţumesc, încă o dată, pentru aceasta!”, a adăugat Ciucă.

Citește și Marcel Ciolacu: „Dacă domnul Ciucă va deveni preşedintele PNL, postul de prim-ministru în 2023 va reveni la PSD”