Nicolae Ciucă: „Atunci când îmi va veni rândul, mă voi vaccina”

Premierul interimar şi ministrul Apărării a declarat marţi că se va vaccina atunci când îi va veni rândul, conform planului de vaccinare, şi le-a transmis specialiştilor din domeniul medical să-i îndemne pe români să se vaccineze şi ei.

23 dec. 2020, 08:52
Nicolae Ciucă: „Atunci când îmi va veni rândul, mă voi vaccina”

Nicolae Ciucă a declarat marţi, la TVR, că nefiind specialist în domeniul medical, nu are la îndemână cele mai bune argumente pentru a convinge populaţia să se vaccineze, singurul lucru pe care îl poate face fiind să ofere un exemplu personal.

Eu, ca premier interimar, eu ca ministru, eu ca cetăţean, mie unuia mi-ar fi foarte greu să vă conving pe dumneavoastră pentru că nu a cunoştinţele şi instrumentele necesare să o fac. În schimb vă pot convinge prin atitudinea mea.

Eu pot să vă spun dumneavoastră că fără niciun echivoc că mă vaccinez. Atunci când îmi va veni rândul mă voi vaccina. Este doar o chestiune de atitudine. Pot să vă conving să fiţi responsabili, să continuăm să respectăm toate aceste măsuri şi să înţelegem că vaccinarea face parte din setul de măsuri stabilite la nivel global, european, naţional pentru a putea să avem o luptă eficientă cu această pandemie”, a spus premierul interimar şi ministru al Apărării.

Acesta i-a îndemnat pe specialiştii, pe medicii de familie, medicii infecţionişti, pe cei care şi-au desfăşurat activitatea şi ştiu ce înseamnă campania de vaccinare, să îi convingă pe oameni că pot şi trebuie să se vaccineze.

„Este dreptul fiecăruia dintre oameni să se vaccineze sau să nu se vaccineze”, a mai spus Ciucă, conform Mediafax.

Nicolae Ciucă a prezidat şedinţa Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea

Premierul interimar Nicolae Ciucă a prezidat, marţi, o întâlnire a Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) în care a fost analizat, în detaliu, stadiul pregătirii pentru declanşarea efectivă a campaniei de vaccinare odată cu distribuţia, în România, a primei tranşe de vaccinuri, de 10.000 de doze în data de 26 decembrie.

Potrivit unei informări a platformei privind vaccinarea anti-COVID, au fost discutate aspecte concrete privind armonizarea la nivel naţional şi local, asigurarea siguranţei distribuţiei, transportului şi a vaccinării propriu-zise, precum şi privind informarea corectă a publicului în legătură cu acest demers.

Citeşte şi: Imunologul Anthony Fauci s-a vaccinat anti-Covid în public. E printre primii care au primit o doză a vaccinului Moderna