Nicolae Ciucă, candidat PNL la alegerile prezidențiale din 2024. Raluca Turcan: „Este firesc ca președintele partidului să aibă prima șansă”

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, e cea mai bună variantă pentru a reprezenta partidul la alegerile prezidențiale din 2024, a afirmat Raluca Turcan, ministrul Culturii și președintele organizației PNL Sibiu.

09 sept. 2023, 23:52
Nicolae Ciucă, candidat PNL la alegerile prezidențiale din 2024. Raluca Turcan: „Este firesc ca președintele partidului să aibă prima șansă”
Nicolae Ciucă a decis când va demisiona. Liderii coaliţiei decid viitorul României la Vila Lac

Potrivit ministrului Culturii, Raluca Turcan, Nicolae Ciucă e cea mai bună opțiune pentru a fi candidatul PNL la alegerile prezidențiale. „În momentul de faţă, nu există o altă discuţie în PNL pentru candidat la preşedinţie altul decât preşedintele partidului, Nicolae Ciucă”, a spus Turcan la Digi 24.

Citește și Marcel Ciolacu, reacție privind noile fragmente de dronă rusească găsite în România: „Acţionăm pentru sporirea securităţii aeriene”

Întrebată dacă Nicolae Ciucă e cea mai bună alegere pentru a candida la funcția de președinte al României, Raluca Turcan a răspuns afirmativ. „Este firesc pentru un partid ca preşedintele partidului să aibă prima şansă, prima opţiune pentru alegerile prezidenţiale”.

„Desemnat oficial nu este neapărat relevant, ci pregătit deja aş spune ca răspuns că ar fi ieri. De aceea, în momentul de faţă nu există o altă discuţie în PNL pentru candidat la preşedinţie altul decât preşedintele partidului, Nicolae Ciucă”, a mai explicat Raluca Turcan, întrebată sâmbătă când ar trebui să aibă PNL desemnat un candidat pentru alegerile prezidenţiale de anul viitor.

Întrebată din nou dacă în opinia ei ar fi cea mai bună alegere fostul premier liberal, Turcan a replicat: „Vom vedea sondajele de opinie. Uitându-mă la situaţia din PNL, răspunsul este da”.

Nicolae Ciucă a spus recent că nu există vreun plan pentru a forma o coaliție cu PSD pentru alegerile din 2024, dar această opțiune va fi luată, probabil, în calcul.

Citește și Iohannis a avut o discuție telefonică cu Stoltenberg despre noile elemente de dronă rusească descoperite în România: „Aceste atacuri, profund nejustificate, încalcă normele de drept internațional, fiind crime de război”

„În analiza pe care am prezentat-o membrilor BPN, nu există nicio proiecţie de coaliţie. PNL are o abordare în care îşi va planifica modul de abordare a anului 2024 de unul singur. Sigur, tot acest acest aspect al coaliţiilor politice urmează să fie dezbătute. Este un proces în analiză pentru şedinţa de luna următoare. Chiar astăzi, domnul prim-vicepreşedinte a prezentat calendarul nominalizărilor şi al tuturor activităţilor premergătoare intrării în anul electoral”, a explicat Ciucă.