Nicolae Ciucă, prima reacţie după demisia lui Adrian Chesnoiu, vizat de DNA

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat, joi, că a luat act de demisia lui Adrian Chesnoiu din funcţia de ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

23 iun. 2022, 17:23
Nicolae Ciucă, prima reacţie după demisia lui Adrian Chesnoiu, vizat de DNA

Nicolae Ciucă a reacţionat la scurt timp după ce Adrian Chesnoiu a anunţat că renunţă la toate funcţiile pe care le deţine.

„Am luat act de anunțul demisiei domnului Adrian Chesnoiu din funcția de ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale.
Guvernul României își menține angajamentul de a asigura standardele de integritate și profesionalism necesare bunei funcționări a Executivului”, a scris premierul Nicolae Ciucă, pe Facebook.

Citeşte şi: Acuzaţii de corupţie în Guvernul Ciucă. DNA cere ridicarea imunităţii ministrului Agriculturii, Adrian Chesnoiu

DNA a anunțat joi că a transmis procurorului general al PICCJ referatul în vederea sesizării Camerei Deputaților pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de ministrul Agriculturii Adrian Chesnoiu, deputat în Parlamentul României.

„Nu am săvârșit nicio faptă de natură penală sau de corupție și mi-am desfășurat mereu cu integritate și cu dedicare activitatea mea executivă! În urma apariției în spațiul public a unor suspiciuni cu privire la activitatea mea ministerială, am luat următoarele decizii: Le solicit tuturor deputaților din toate partidele vot pentru ridicarea imunității parlamentare, deoarece eu consider că suntem cu toții egali în fața legii și vreau să am posibilitatea de a elimina orice potențială suspiciune! Mă retrag din funcția de ministru – nu vreau să planeze nicio suspiciune asupra activității mele guvernamentale”, scrie pe Facebook Adrian Chesnoiu.

Citeşte şi: Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, îşi dă demisia din toate funcţiile. „Nu vreau să planeze nicio suspiciune”