Nicolae Ciucă, prima reacţie în scandalul de dopaj al Simonei Halep. Mesaj vehement al premierului României

Simona Halep ar putea fi audiată pe 28 mai de Sport Resolutions, un tribunal independent din Londra, în dosarul de dopaj cu roxadustat. După cea de-a doua acuzație, legată de iregularităţi în paşaportul biologic, sportiva în vârstă de 31 de ani a primit mesaje de susținere, inlcusiv de la premierul Nicolae Ciucă.

24 mai 2023, 18:58
Nicolae Ciucă, prima reacţie în scandalul de dopaj al Simonei Halep. Mesaj vehement al premierului României
Nicolae Ciucă, prima reacţie în scandalul de dopaj al Simonei Halep. Mesaj vehement al premierului României

Nicolae Ciucă, prima reacţie în scandalul de dopaj al Simonei Halep. Premierul acomentat situația prin care trece fostul lider WTA înaintea şedinţei de guvern de miercuri, 24mai 2023, şi le-a cerut românilor să o susțină pe Simona Halep.

„Simona Halep este judecată în momentul de față de către toată lumea absolut incorect față de tot ceea ce a însemnat ea pentru România. Din punctul meu de vedere consider că este nevinovată, iar noi toți trebuie să o susținem pentru că ea reprezintă o etapa din istoria tenisului feminin românesc și ne-a bucurat pe toți. Nu o dată am stat să privim meciurile și finalele. Atunci am fost mândri. Acum că s-a întâmplat chestiunea aceea care este încă nevalidată, toată lumea o judecă și o analizează. Nu este corect față de ea”, a spus Nicolae Ciucă.

Citeşte şi: Petiţie online pentru susţinerea Simonei Halep. Ce scop are şi cum o poţi semna

Simona Halep a fost suspendată provizoriu după ce a fost testată pozitiv cu roxadustat la US Open 2022, iar Agenţia Internaţională pentru Integritate în Tenis (ITIA) a acuzat-o recent și de nereguli în pașaportul său biologic (ABP). ITIA vrea ca ambele spețe în care este implicată Simona Halep să fie judecate simultan, motiv pentru care a cerut o nouă amânare a audierii.

Citeşte şi: CTP cere intervenţia Guvernului României în scandalul de dopaj al Simonei Halep. „Arestată preventiv cât cuprinde!”

„Am propus ca ambele acuzații să fie judecate la aceeași înfățișare, pentru a evita mai multe audieri. Pentru a se întâmpla asta, vrem ca toate părțile implicate, inclusiv Tribunalul, să aibă suficient timp pentru a procesa numărul mare de probe din acest caz. În final, decizia aparține Tribunalului. Simona Halep va avea și ea șansa de a-și prezenta argumentele în fața Tribunalului”, a transmis ITIA.