Nicolae Ciucă promite încă un drum de mare viteză pentru români: „Scăpăm de traficul greu de pe străzi”

În ultimii ani, guvernele de la Palatul Victoria s-au întrecut în promisiuni, cu privire la numărul de kilometri de drum de mare viteză ce vor fi executați. Printre aceștia se numără și Nicolae Ciucă. 

28 iul. 2022, 10:20
Nicolae Ciucă promite încă un drum de mare viteză pentru români: „Scăpăm de traficul greu de pe străzi”

Prim-ministrul Guvernului PSD + PNL + UDMR a anunțat dublarea numărului de kilometri dați în folosință pe drumul expres Craiova-Pitești. De asemenea, oficialul de la Palatul Victoria a arătat că se lucrează intens, iar în perioada următoare se vor finaliza lucrările pe tronsoanele 3 și 4.

„La doar trei luni de la inaugurarea primului drum expres din România, cel care va lega Pitești de Craiova, numărul de kilometri dați în folosință s-a dublat. Celor 18,5 km deschiși traficului în aprilie, li se adaugă acum încă 21,4 km, care permit parcurgerea distanței Balș-Slatina în regimul unui drum de mare viteză. După Balș, Slatina este al doilea oraș de pe traseul DEx12 care scapă de traficul greu de pe străzi. În plus, noul pod peste Olt va permite reparațiile necesare pentru podul DN65.

Drumul expres, care are acum 40 de kilometri, marchează începutul marilor proiecte de infrastructură pe care Guvernul le pregătește în această zonă a țării. Urmează finalizarea lucrărilor la tronsoanele 3 și 4, care leagă Slatina de Pitești și de autostrada A1, dar și la tronsonul 1 Craiova-Balș.

În viitor, după finalizarea proiectului unui nou drum de mare viteză Craiova-Lugoj, infrastructura din Oltenia va avea o axă de transport rutier Est-Vest, un stimulent major pentru dezvoltarea economiei locale”, a declarat Nicolae Ciucă.

Ajutor de stat în valoare de 300 de milioane de euro. Premierul Nicolae Ciucă: „Încurajăm investițiile pentru dezvoltarea industriei românești”

 

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat miercuri, 27 iulie, aprobarea unei scheme de ajutor de stat în valoare de 300 de milioane de euro în vederea creşterii competivităţii industriei româneşti.

Cu prilejul semnării noii inițiative, Nicolae Ciucă a solicitat tuturor miniștrilor să intensifice măsurile în vederea realizării pachetului de investiţii decis la nivelul executivului.

„Am luat decizii şi am căutat toate formulele necesare pentru a sprijini şi a continua să asigurăm mediului investiţional cadrul necesar (…) Am aprobat o serie întreagă de scheme de ajutor de stat. La nivelul Ministerului Fondurilor Europene s-a trudit astfel încât să poată fi identificate schemele de absorbţie a fondurilor europene din cadrul financiar 2014- 2020 şi PNRR. De asemenea, au fost alocate sume importante de la bugetul de stat, avem în continuare în atenţie să continuăm să încurajăm aceste investiţii, pentru dezvoltarea, creşterea şi, desigur, asigurarea competitivităţii industriei româneşti. Chiar astăzi aprobăm o nouă schemă de ajutor de stat, de 300 de milioane de euro (…)”, a declarat Ciucă.