Nicolae Ciucă susţine în continuare cota unică. „Nu se discută despre impozitul progresiv”

Premierul Nicolae Ciucă a afirmat, vineri, la Cluj-Napoca, că PNL continuă să susţină cota unică şi nu susţin introducerea de taxe şi impozite noi.

20 mai 2022, 13:36
Nicolae Ciucă susţine în continuare cota unică. „Nu se discută despre impozitul progresiv”

”Am făcut menţiunea acum două zile, nu se discută despre impozitul progresiv, nu există în momentul de faţă altă formulă de impozitare ci există analize şi studii care se derulează în grupul de lucru de la Ministerul Finanţelor. Odată ce vor finaliza aceste măsuri de optimizare fiscală, vom trece la etapele de consultare cu mediul academic, mediul de bussines, asociativ şi în final să avem o decizie care să vină să sprijine tot ceea ce înseamnă atât colectarea banilor la bugetul de stat, cât şi sprijinul pe care trebuie să îl acordăm mediului de afaceri”, a spus premierul Nicolae Ciucă.

Şeful Executivului a precizat că această creştere eocnomică se datorează în mare măsură dialogului pe care l-au avut cu mediul de afaceri, dialogului cu instituţile de specialitate şi de asemenea, dialogului cu investitorii români şi străini şi încrederii pe care au reşuşit să o dea până acum, că au proiecte concrete, predictibilitate şi stabilitate în acest domeniu.

Citeşte şi Lovitură pentru sute de mii de angajaţi din România. Guvernul vrea să reintroducă impozitul pentru IT-işti şi alte categorii de salariaţi

În acelaşi timp, liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat tot vineri, dar la Galaţi, la evenimentul Ziua Întreprinzătorilor, că nu poate să vină în faţa oamenilor cu un slogan – trebuie să ţinem cota unică – fără să explice de ce trebuie să ţinem cota unică. ”Eu m-am săturat să fie chemat PSD la guvernare şi să devină mereu pompierul de serviciu după anumite aventuri a unor guverne nepregătite şi nerealiste”, a mai spus el. ”Nu trebuie să fim reticenţi şi nu trebuie să stricăm prin ştiri că doreşte cineva să mărească taxe sau impozite. Nu doreşte nimeni, mai ales în perioadă de criză”, a dat asigurări liderul PSD.

Citeşte Ciolacu vrea sistem de impozitare ca în SUA: „Nu puteţi să îmi spuneţi că toți sunt tâmpiţi pentru că au un sistem progresiv de impozitare în Spania, Olanda, Germania”