Nicolae Robu dă vina pe Dominic Fritz, după ce Timişoara a rămas fără apă caldă şi căldură: „În fruntea oraşului a ajuns, prin manipulare, un impostor”

Nicolae Robu susţine că actualul primar este de vină pentru că Timişoara a rămas fără apă caldă şi căldură. Fostul primar a făcut un apel către Guvern, agenţi economici şi oameni de afaceri să sprijine spitalele din oraş.

27 oct. 2021, 12:02
Nicolae Robu dă vina pe Dominic Fritz, după ce Timişoara a rămas fără apă caldă şi căldură: „În fruntea oraşului a ajuns, prin manipulare, un impostor”
Nicolae Robu dă vina pe Dominic Fritz, după ce Timişoara a rămas fără apă caldă şi căldură

Nicolae Robu dă vina pe Dominic Fritz, după ce Timişoara a rămas fără apă caldă şi căldură. Fostul primar spune că actualul edil a ajuns în fruntea oraşului prin manipulare, iar acum cei care au de suferit sunt cetăţenii.

Nicolae Robu dă vina pe Dominic Fritz, după ce Timişoara a rămas fără apă caldă şi căldură

Fostul primar Nicolae Robu (PNL) a făcut un apel către Guvern să găsească o soluţie pentru spitalele din Timişoara, pentru a „preîntâmpina ajungerea la pierderi de vieţi omeneşti”.

Citeşte şi Spitale fără căldură la Timişoara. Subprefect: „Singura alternativă este încălzire pe curent, ceea ce poate duce la tragedii”

„Toată lumea ştie că vinovatul pentru ajungerea Timişoarei fără căldură şi apă caldă este primarul Fritz. Dincolo de asta, ca cetăţean al oraşului, fost primar al său, fac apel la Guvernul României, la agenţii economici şi deopotrivă la oamenii cu bani, să sprijine spitalele Timişoarei în situaţia de criză creată, prin sistarea livrării de căldură şi apă caldă.

Fără căldură, o mulţime de bolnavi internaţi cu diverse afecţiuni îşi pot pierde viaţa, eforturile medicilor de a-i vindeca fiind zădărnicite! Luaţi, vă rog, legătura cu managerii spitalelor pt a stabili ce puteţi face concret pentru a ajuta!

Fac apel special la Guvernul României să găsească o soluţie urgentă pentru spitalele Timişoarei, pentru a preîntâmpina ajungerea la pierderi de vieţi omeneşti! Bolnavii, dar la fel şi simplii cetăţeni ai Timişoarei, n-au nicio vină că în fruntea oraşului a ajuns, prin manipulare, un impostor!”, a scris fostul primar pe Facebook.

Reamintim că marţi, la prânz, a fost oprită furnizarea gazului către Colterm din cauza datoriilor pe care compania de termoficare le are la E.ON. Peste 50.000 de abonaţi Colterm sunt afectaţi de această situaţie, printre aceştia se numără şcoli şi spitale.

„Compania Delgaz a oprit distribuzia gazului pentru CET Centru și compania E.ON a sistat furnizarea gazului pentru Colterm. Până acum două ore am stat în negocieri cu ultimul furnizor de gaz, care până la urmă ne-a dat un răspuns negativ, ceea ce înseamnă că în acest moment Colterm nu are o companie care să-i furnizeze gaze naturale.

Asta vine într-un context de criză energetică la nivel european, majoritatea companiilor ne spun că nu au cantitățile necesare pentru a furniza la nivelul la care are nevoie Colterm. Sunt câteva companii care ne-au spus că pot să livreze cu plata în avans, adică banii pe care-i dăm îi folosesc pentru a cumpăra gaz de pe piață și apoi să ni-l furnizeze”, a declarat marţi, Dominic Fritz.

Citeşte şi Timişoara rămâne fără apă caldă şi căldură. Dominic Fritz va propune DUBLAREA preţului gigacaloriei