Nicolae Robu, despre posibilitatea ca Timişoara să intre în carantină din cauza coronavirus. „Sper că nu se va întâmpla asta”

Şase cazuri de coronavirus au fost confirmate, joi, în România, iar trei dintre persoanele infectate a identificate în Timişoara. Cel mai recent caz este al unui băiat de 16 ani, nepotul unui pacient confirmat ieri cu acest virus. Nicolae Robu, primarul Timişoarei, a explicat că sunt pregătite mai multe centre de carantinare, dar nu crede că va fi cazul ca întreg oraşul să intre în carantină din cauza coronavirusului.

RomaniaTV.net
04 mart. 2020, 18:46
Nicolae Robu, despre posibilitatea ca Timişoara să intre în carantină din cauza coronavirus. „Sper că nu se va întâmpla asta”

„Nu cred că Timișoara va ajunge, ca oraș, sub carantină și sper că nu se va întâmpla asta. Nu este cazul”, a declarat Nicolae Robu, la Digi24.

Edilul din Timişoara a spus că în acestă situaţie este important să ne păstrăm calmul pentru ca situaţia să fie gestionată aşa cum cer regulile.

„Îngrijorați nu este tocmai cuvântul potrivit. Este îngrijorător ce se întâmplă, dar suntem preocupați, cu tot simțul răspunderii. Nu este cazul să inducem panică, trebuie să ne păstrăm calmul și să gestionăm această situație așa cum cer regulile”, a precizat primarul din Timişoara, conform sursei citate.

Citeşte şi: CORONAVIRUS. Familie aflată în izolare la domiciliu, lăsată fără hrană. Asistentă DSP: Să vin eu personal să vă aduc păpica?

Edilul a recunoscut că „Timișoara comportă niște vulnerabilități, că suntem supuși unor riscuri având în vedere că avem un aeroport internațional cu foarte zboruri cu Italia și cu alte zone afectate. De asemenea, suntem aproape de mai multe puncte de trecere a frontierei”

„Până acum lucrurile nu sunt foarte grave. Ne-am pregătit pentru carantină, avem deja opt containere achiziționate care vor putea fi folosite pentru carantinare. Nu avem voie să spunem unde sunt amplasate aceste puncte unde vor fi ținuți bolnavii sub carantină”, a spus Nicolae Robu.

Citeşte şi: Cine este bărbatul confirmat cu coronavirus la Suceava. Este al şaselea caz de infectare din România

Primarul îi îndeamnă pe timişoreni să nu intre în panică şi să respecte condiţiile de igienă.

„Nu cred că Timișoara va ajunge, ca oraș, sub carantină și sper că nu se va întâmpla asta. Nu este cazul. Iată că unul dintre cei trei bolnavi s-a negativat. Vom vedea mâine ce se întâmplă cu acest tânăr care este într-o stare de sănătate bună. Timișorenilor le spun să nu intre în panică, să-și vadă de viața normală, dar cu aceste măsuri speciale de igienă, de precauție”, a spus edilul din Timişoara.

Citeşte şi: Ce recomandă Biserica în lupta cu coronavirusul: „Dacă poţi şi de 20-30 de ori pe zi”