Nicușor Dan a fost din nou amendat. Gafa de proporții pentru care cel mai penalizat primar din România trebuie să scoată 7.000 de lei din buzunar

Nicuşor Dan ar putea candida la titlul de cel mai amendat din primar din România pentru că de când a preluat mandatul la Primăria Capitalei a acumulat amenzi de sute de mii de euro. Edilul a fost din nou amendat, de data aceasta, cu suma de 7.000 de de lei.

14 dec. 2022, 15:26
Nicușor Dan a fost din nou amendat. Gafa de proporții pentru care cel mai penalizat primar din România trebuie să scoată 7.000 de lei din buzunar
Nicușor Dan

Nicușor Dan a fost din nou amendat. Primarul General al Capitalei a anunțat marți că fost amendat de către Inspectoratul de Stat în Construcţii cu suma de 7.000 de lei pentru neemiterea certificatului de urbanism.

Citește și Gabriela Firea, săgeţi către Nicuşor Dan: „Mai sunt două săptămâni până la Crăciun, dar în București a ajuns deja Grinch. Se plimbă cu tramvaiul și ceartă cetățenii care au curajul să-l înfrunte”

Nicușor Dan a fost din nou amendat

Edilul a fost sancționat după ce în cartierul Primăverii a fost construit un bloc de 5 etaje pe un spaţiu verde. Acesta s-a declarat extrem de nemulțumit de faptul că ISC a ales să îl amendeze imediat în loc să constate nelegalitatea PUZ Primăverii 1 şi să solicite Prefectului să conteste în instanţă.

”Am aflat răspunsul la întrebarea pe care o puneam în 2 Noiembrie: Inspectoratul de Stat în Construcţii (ISC) a amendat Primarul General al Capitalei cu 7.000 de lei pentru neemiterea certificatului de urbanism pentru construirea unui bloc de 5 etaje pe spaţiu verde în cartierul Primăverii. Previzibil, în loc să constate nelegalitatea PUZ Primăverii 1 şi să solicite Prefectului să conteste în instanţă, ISC a ales varianta amenzii.

Atitudinea ISC şi în această speţă arată clar că această instituţie este un instrument care lucrează în detrimentul bucureştenilor”, a scris Nicuşor Dan, pe pagina sa de Facebook.

Nicuşor Dan, probabil cel mai amendat primar din România

La începutul anului 2022, Nicușor Dan a contestat în instanță trei amenzi primite de la Inspectoratul de Stat în Construcții prin Inspectoratul Regional în Construcții București-Ilfov. Sancţiunile au o valoare de aproape 80.000 de lei.

Primarul general Nicuşor Dan a deschis cele trei acțiuni la Judecătoria Sectorului 5 atât în nume propriu, cât și în numele instituției pe care o conduce.

În decembrie 2021, Inspectoratul de Stat în Construcții l-a amendat pe primarul general, după ce a întârziat peste termenul stabilit de lege emiterea unor autorizații de construire. Instituția susține că a primit mai multe plângeri pe această temă de la constructor. După un control a ieşit la iveală faptul că documentele au rămas blocate ”undeva, pe circuitul de semnături” din Primăria Capitalei, mai exact pe biroul Primarului General.

Citește și Nicuşor Dan, fotografiat în noul tramvaiul 41: „Este un moment de bucurie pentru Bucureşti”