Nicuşor Dan, anunţ de ULTIMĂ ORĂ despre stimulentul pentru persoanele cu handicap din Bucureşti. „Va fi plătit”

Nicuşor Dan, noul primar general al Capitalei, a anunţat, marţi că stimulentul financiar pentru persoanele cu handicap din Bucureşti va fi plătit, luni, 9 noiembrie. Edilul a mai precizat că singurii bani pe care i-a găsit în conturile Primăriei au fost 4,4 milioane de lei şi popriri pentru 80 de milioane de lei.

RomaniaTV.net
03 nov. 2020, 09:16
Nicuşor Dan, anunţ de ULTIMĂ ORĂ despre stimulentul pentru persoanele cu handicap din Bucureşti. „Va fi plătit”

„Stimulentul financiar pentru persoanele cu handicap din Bucureşti va fi plătit luni, 9 noiembrie. În această săptămână vom primi banii de la Guvern, iar apoi ne vom putea onora obligaţiile faţă de adulţii cu dizabilităţi din Capitală”, a declarat primarul genral al Capitalei, conform News.ro.

Nicuşor Dan a explicat că a găsit puţini bani în conturile Primăriei şi popriri de 80 de milioane de lei.

„Vă informez că singurii bani pe care i-am găsit în conturile primăriei au fost 4,4 milioane de lei şi popriri pentru 80 de milioane de lei. În condiţiile în care pentru plata acestor stimulente financiare necesarul e de 28 de milioane de lei”, a mai precizat edilul Capitalei.

Primarul general a mai afirmat că va face „de fiecare dată toate eforturile pentru ca bucureştenii să nu aibă de suferit, în ciuda problemelor financiare ale municipalităţii”.

Nicuşor Dan: Gabriela Firea a oprit plata stimulentului pentru adulţii cu dizabilităţi. Cinism şi bătaie de joc până în ultima zi

Pe 27 octombrie, Nicuşor Dan a anunţat că Gabriela Firea a oprit plata ajutorului financiar pentru persoanele cu dizabilităţi.

De cealaltă parte, fostul primar Gabriela Firea a respins acuzaţiile, afirmând că nu avea cum să oprească plata unui stimulent pe care chiar ea l-a introdus.

„E adevărat, situaţia financiară a primăriei este una dificilă şi o spun de un an, un an şi jumătate pentru că Guvernul, în «înţelepciunea» sa a diminuat lunar cota din impozitul pe venit care ne este nouă alocată, tocmai ca să îmi creeze mie probleme, iar bucureştenii să se supere pe mine, să fiu penalizată politic şi de asemenea nu ni s-a aprobat nicio solicitare pe care am făcut-o către Guvern, de a ne împrumuta din Trezorerie la o dobândă mai mică sau de a ne împrumuta pe piaţa bancară privată. Pur şi simplu s-astrâns şurublul în fiecare lună”, a spus atunci Firea.

Firea îl acuză pe Orban de corupţie, şantaj şi cumpărare de voturi. „A subfinanţat Primăria Capitalei pentru a câştiga politic”