Nicuşor Dan anunţă că PUZ Sector 3 a fost anulat de instanţă. „Urbanismul din București a neglijat interesul public și legea”

Primarul general Nicuşor Dan a anunţat, marţi, că planul urbanistic zonal (PUZ) al Sectorului 3 a fost anulat definitiv prin decizia magistraţilor Curţii de Apel Bucureşti.

30 nov. 2021, 12:18
Nicuşor Dan anunţă că PUZ Sector 3 a fost anulat de instanţă. „Urbanismul din București a neglijat interesul public și legea”

Edilul Capitalei a amintit că PUZ Sector 3 este doar unul dintre planurile anulate de instanţă, ca urmare a demersurilor pe care le-a făcut.

„Curtea de Apel București a anulat definitiv PUZ Sector 3. În acest moment, PUZ Sector 3 și PUZ Sector 6 sunt anulate definitiv, PUZ Sector 5 este anulat în prima instanță, iar PUZ Sector 2 și PUZ Sector 4 sunt contestate în instanță (administrația precedentă nu a mai apucat să emită PUZ Sector 1).

În martie 2019 am formulat plângere la DNA față de adoptarea PUZ Sector 3. În februarie 2021, la propunerea mea, Consiliul General a suspendat pentru un an executarea PUZ-urilor de sector. În iunie 2021 am finalizat analiza de legalitate și de oportunitate a PUZ-urilor de sector, am solicitat Inspectoratului de Stat în Construcții constatarea nelegalitățiii și Prefectului Municipiului București, atacarea în instanță. Aștept în continuare ca Inspectoratul de Stat în Construcții să finalizeze verificarea legalității”, a scris Nicuşor Dan, pe pagina sa de Facebook.

Citeşte şi: Gabriela Firea sare la beregata lui Nicușor Dan. Îi cere să anuleze taxa de intrare la Târgul de Crăciun: „Domnule primar fară inimă, nicăieri în lume nu se întâmplă așa ceva!”

Nicuşor Dan anunţă că PUZ Sector 3 a fost anulat de instanţă. „Bucureștiul are nevoie de dezvoltare”

„Ani de zile, urbanismul din București a neglijat interesul public și legea. Consecințele au fost dispariția spațiilor verzi, aglomerarea traficului, pierderea potențialului turistic al orașului, insecuritatea juridică și investițională (cumperi o casă și nu ești sigur că nu te trezești cu un bloc pe parcela vecină), distorsionarea pieței de profesioniști (este preferat arhitectul care obține un etaj în plus) și multe altele.

Bucureștiul are nevoie de dezvoltare, are nevoie de dezvoltatori privați, dar dezvoltarea trebuie să se facă pe baze profesionale corecte, în interes public. Prin noua Comisie Tehnică de Urbanism punem bazele dezvoltării urbane corecte a Bucureștiului și a unui dialog legitim între administrație și investitori”, a mai precizat edilul Capitalei.

Săptămâna trecută, Consiliul General al Municipiului Bucureşti a votat, o hotărâre prin care îi dă undă verde lui Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, să amenajeze un parc pe un teren aflat pe traseul pe care primarul general Nicuşor Dan vrea să construiască trenul metropolitan.

Citeşte şi: Costul încălzirii în Bucureşti explodează dacă se aprobă tariful de 280 de lei propus de Nicuşor Dan. Factura pentru un apartament cu două camere s-ar putea dubla