Relaxare restricţii Bucureşti. Traian Berbeceanu anunţă că sâmbătă se deschid restaurantele în Capitală

Relaxare restricţii Bucureşti. Traian Berbeceanu, prefectul Capitalei, a anunţat că noile măsuri vor intra în vigoare începând cu ora 00.00 a zilei de sâmbătă.

21 ian. 2021, 08:30
Relaxare restricţii Bucureşti. Traian Berbeceanu anunţă că sâmbătă se deschid restaurantele în Capitală
Relaxare restricţii Bucureşti. Traian Berbeceanu anunţă când se deschid restaurantele în Capitală

Relaxare restricţii Bucureşti. Traian Berbeceanu a explicat, miercuri seară, că dacă rata de infectare rămâne sub trei la mia de locuitori încă două zile, restaurantele, barurile, cinematografele şi sălile de jocuri de noroc se vor deschide sâmbătă.

Relaxare restricţii Bucureşti. Traian Berbeceanu: Măsurile vor intra în vigoare începând cu ora 00.00 a zilei de sâmbătă

„Reglementările în vigoare prevăd că, într-un interval de 48 de ore vom monitoriza indicele de incidență și, în situația fericită, pe care ne-o dorim și noi, în care incidența și mâine, și poimâine va fi sub 3 la mie, poimâine vom convoca Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență și vom propune adoptarea unei hotărâri prin care să relaxăm o parte dintre măsurile aflate în vigoare.

Măsurile vor intra în vigoare începând cu ora 00.00 a zilei de sâmbătă”, a spus Traian Berbeceanu la Digi24. 

Ce restricţii se vor relaxa. Anunţul prefectului Capitalei

„În conformitate cu prevederile normative în vigoare, printre măsurile vizate se numără și:

permiterea funcționarii cu o capacitate de maxim 30% a instituțiilor/sălilor de spectacol și cinematografelor”

redeschiderea activităților „la interior” a restaurantelor, barurilor, cafenelelor, etc, în limita a maxim 30% din capacitatea unității;

permiterea activităților cu publicul, până în limita a 30% a spațiului destinat, a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc”, a scris Traian Berbeceanu pe Facebook.

Citeşte şi Vlad Voiculescu: „Nu avem cifre care să ne demonstreze că redeschiderea şcolilor ar trebui amânată”

Reamintim că premierul Cîțu a anunțat miercuri, la Guvern, că restaurantele se pot redeschide în București dacă rata de infectare cu noul coronavirus se menține la sub 3 la mie.

„Masurile din perioada sarbatorilor au dat rezultate, desi masurile nu au fost populare, si acum Bucurestiul a trecut sub 3 la mie si daca se pastreaza acest trend inseamna vesti bune pentru HORECA, inseamna ca putem redeschide restaurantele daca ramane sub 3 la mie in perioada urmatoare”, a declarat premierul.