Nicușor Dan, dat în judecată de Toni Greblă, prefectul Capitalei. Care e motivul

Prefectul Capitalei, Toni Greblă, l-a dat în judecată pe Nicușor Dan. Prefetura Capitalei a anunțat că a fost sesizată instanța de judecată pentru a anula cele două dispoziții prin care primarul general al Capitalei a decis restituirea Parcului Bordei. Este vorba despre o decizia a fostului primar Traian Băsescu, din 2003.

12 iun. 2022, 08:53
Nicușor Dan, dat în judecată de Toni Greblă, prefectul Capitalei. Care e motivul

Toni Greblă, prefectul Municipiului București, a sesizat Tribnalul București, solicitând anularea a două dispoziții prin care primarul general al Capitalei a decis restituirea Parcului Bordei.

„Urmare exercitării controlului de legalitate, Prefectul Municipiului București a sesizat Tribunalul București, solicitând anularea a două dispoziții prin care Primarul General al Capitalei a reconstituit dreptul de proprietate unor persoane pe terenul din Parcul Bordei.

Motivul principal, pentru care a solicitat anularea dispozițiilor, este acela că terenul restituit a fost expropriat prin Decret Regal, încă din 1935, în favoarea Municipiului București, în scop de utilitate publică, pentru amenajarea râului Colentina și construirea salbei de lacuri pe acest curs de apă.

Celelalte motive de nelegalitate ale celor două dispoziții ale Primarului General al Capitalei au fost dezvoltate în cuprinsul celor două acțiuni, care astăzi, 10.06.2022, au fost înregistrate la Tribunalul București, spre competentă soluționare”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Capitalei.

Toni Greblă a decis să facă acest lucru după ce, pe 3 iunie, primarul Nicușor Dan a spus că a semnat, în numele Primăriei București, un acord cu familia Constanda pentru a rezolva problema datoriei de circa 125 de milioane de euro pe care municipalitatea o are, conform deciziei judecătorești definitive din anii trecuți.

„În numele Primăriei Capitalei, am semnat un acord cu familia Constanda pentru a rezolva problema datoriei de circa 125 de milioane de euro pe care municipalitatea o are, conform deciziei judecătorești definitive din anii trecuți. Acordul prevede eșalonarea sumei datorate pe o perioadă de 50 de luni, cu plăți lunare până la stingerea întregii datorii”, anunța Nicușor Dan.

Citește și Nicuşor Dan taie stimulentele pentru tinerii care se căsătoresc: „Să lanseze dna Firea programul la nivel naţional, cu bani de la Guvern”

Citește și Amenzi uriașe pentru proprietarii de câini care nu microcipează și sterilizează patrupedele. Nicușor Dan a prezentat raportul