Nicuşor Dan, după creşterea alarmantă a cazurilor COVID-19: In acest moment nu se impune carantina în Bucureşti

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, este de părere că în acest moment nu se impune carantinarea Bucureştiului, în ciuda creşterii numărului de îmbolnăviri cu COVID-19 în Capitală. De la începutul pandemiei de COVID-19 până în prezent, Bucureştiul a raportat cele mai multe cazuri de infectare cu coronavirus. Joi au fost raportate peste 1.100 de noi cazuri COVID-19, iar vineri au fost 900. Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, la nivelul Municipiului București a fost vineri de 3.78.

RomaniaTV.net
31 oct. 2020, 10:18
Nicuşor Dan, după creşterea alarmantă a cazurilor COVID-19: In acest moment nu se impune carantina în Bucureşti

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunţat că la nivelul Capitalei va fi implementat un sistem în baza căruia se va vedea distribuția cazurilor.

„În privința Bucureștiului, la acest moment, în ansamblul lui, cred că nu se impune carantinarea. Însă, există un sistem informatic pe care ministerul, cu STS, îl implementează. A început deja implementarea, va fi gata în câteva zile. În baza acestui sistem vom avea distribuția geografică a cazurilor în interiorul municipiului”, a spus Nicușor Dan, la Digi 24.

Citeşte şi: Şcolile rămân închise în Capitală. ISMB: E clar că luni se va vota prelungirea funcţionării în online

 

Cum poate fi carantinat un cartier sau o anumită zonă din Bucureşti în contextul COVID. Explicaţia lui Nicuşor Dan

Edilul a spus că un cartier poate fi carantinat cu ajutorul Poliției Locale, Poliției naționale, Jandarmeriei.

„Dacă vom constata că pe o stradă, două, într-un mic cartier, avem focare, o astfel de măsură poate fi luată”, a declarat Nicuşor Dan la Digi24.

 

Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă ar urma să se reunească luni, 2 noiembrie, în şedinţă pentru a decide noile măsuri pentru limitarea răspândirii COVID-19 în Buucureşti în condiţiile în care Capitala se menţine de două săptămâni peste pragul de 3 cazuri COVID-19 la mia de locuitori. 

Citeşte şi: Guvernul analizează noi măsuri după explozia cazurilor COVID-19: carantinarea pe zone, restricţionarea traficului pe timp de noapte