Şcolile rămân închise în Capitală. ISMB: E clar că luni se va vota prelungirea funcţionării în online

Şcolile din Bucureşti rămân închise şi în următoarele două săptămâni dacă ne luăm după situaţia epidemiologică din Capitală. De la începutul pandemiei de COVID-19 până în prezent, Bucureştiul a raportat cele mai multe cazuri de îmbolnăvire. Mai mult, în ultimele zile numărul îmbolnăvirilor zilnice a crescut alarmant în Capitală. Joi au fost raportate peste 1.100 de noi cazuri, iar vineri au fost 900. 

RomaniaTV.net
31 oct. 2020, 07:28
Şcolile rămân închise în Capitală. ISMB: E clar că luni se va vota prelungirea funcţionării în online

Şcolile şi grădiniţele din Bucureşti rămân închise până luni inclusiv, iar o eventuală decizie privind prelungirea deciziei de mutare a cursurilor în online ar putea fi luată în şedinţa Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, care ar urma să fie organizată luni, 2 noiembrie, la Prefectura Capitalei. Şi sâmbătă, incindenţa în Capitală a fost peste 3. 

În aceste condiţii nu este exclus ca autorităţile să decidă ca şcolile şi grădiniţele să rămână închise şi în următoarele două săptămâni.

Comunicarea pe marginea unei hotărâri cu privire la scenariul de funcționare a scolilor este atributul biroului de comunicare a comitetului pentru situații de urgență în subordinea căruia ne aflam. Dar, în principiu noi (ISMB) suntem responsabili, dorim să protejăm elevii și familiile acestora, dorim să ne îngrijim de sănătatea fizică a populației și susținem, până la stabilizarea situației epidemiologice, rămânerea elevilor în siguranță acasă și funcționarea în online. În același timp, avem în vedere perfecționarea activităților de învățare în online, prin îndrumarea cadrelor didactice și prin proiectele derulate pentru susținerea învățării de acasă.
Cu privire la întrebările despre modul in care o sa ne desfășuram activitatea luni și in zilele următoare cred că este clar pentru toată lumea că, la indicele acesta epidemiologic și la numărul actual al infecțiilor cu COVID, Comitetul pentru Situații de Urgență o să voteze luni prelungirea funcționării școlilor în online.„, a declarat Inspectorul general al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Ionel Puşcaş.

Citeşte şi: Asociaţia Şcolilor Particulare cere în instanţă redeschiderea unităţilor de învăţământ în ciuda exploziei cazurilor COVID

Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, calculat joi de către Direcțiile de Sănătate Publică, la nivelul Municipiului București este de 3.78, în creştere faţă de ziua de joi.

Citeşte şi: Până când vor rămâne închise şcolile şi grădiniţele în Bucureşti. ISMB cere convocarea Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă

 

Peste 3.600 de şcoli din România sunt în Scenariul roşu. În circa 370 s-au raportat cazuri COVID

Un număr de 3.605 de unităţi de învăţământ din ţară îşi desfăşoară cursurile în Scenariul 3 (online), iar 4.938 în Scenariul 2 (mixt), informează, vineri, Ministerul Educaţiei şi Cercetării (MEC).

În conformitate cu datele transmise de inspectoratele şcolare judeţene şi al municipiului Bucureşti, vineri, la ora 12,00, se înregistra următoarea situaţie:

– 9.113 de unităţi de învăţământ în Scenariul 1: participarea zilnică (faţă în faţă) a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie sanitară;

– 4.938 de unităţi de învăţământ în Scenariul 2. Acesta presupune participarea zilnică (faţă în faţă) a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie, respectiv revenirea parţială (prin rotaţie de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu şi liceu, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie;

– 3.605 de unităţi de învăţământ în Scenariul 3, care implică participarea tuturor preşcolarilor şi elevilor la activităţi/lecţii online.

Potrivit MEC, 369 de unităţi de învăţământ funcţionează în Scenariul 3 din cauza cazurilor de COVID-19 înregistrate, iar 3.236 ca urmare a ratei de incidenţă a infecţiilor cu SARS-CoV-2 din localitate ori a infrastructurii şcolare/şcoli în care se execută diverse lucrări de reabilitare.

Citeşte şi: Cum poate fi carantinat un cartier sau o anumită zonă din Bucureşti în contextul COVID. Explicaţia lui Nicuşor Dan