Nicuşor Dan, explicaţii despre acuzaţiile de corupţie. „M-am luptat pentru ideea de justiţie. Am acţionat împotriva unui abuz”

Nicuşor Dan, candidatul susţinut de PNL şi Alianţa USR-PLUS la Primăria Capitalei, a declarat, joi, că nu a ştiut că afaceristul controversat Mihai Mitrache, zis Câine, ar fi dat mită pentru a ridica o construcţie în parcul Orăşelul Copiilor. Cel care vrea să devină primar general a explicat că s-a luptat pentru "ideea de justiţie şi proprietate" şi că a acţionat "împotriva unui abuz pe care l-a confirmat instanţa de judecată".

RomaniaTV.net
24 sept. 2020, 10:31
Nicuşor Dan, explicaţii despre acuzaţiile de corupţie. „M-am luptat pentru ideea de justiţie. Am acţionat împotriva unui abuz”

Întrebat în cadrul unui interviu acordat „Adevărul Live” de ce a ales să lupte pentru betoane, Nicuşor Dan a răspuns:

„M-am luptat pentru ideea de justiţie care e un drept fundamental şi pentru ideea de proprietate. Un om avea o proprietate pe care a extins-o, poate legal, poate nelegal, şi Primăria Sectorului 4 a venit şi a demolat şi extinderea şi proprietatea lui iniţială pe care nu o contestase nimeni. Asta a fost un mare act de abuz”, a precizat Nicuşor Dan, conform sursei citate.

DNA a început audierile în dosarul lui Nicuşor Dan. Cristian Zărescu a predat procurorilor anticorupţie înregistrările

Candidatul susţinut de PNL şi Alianţa USR-PLUS la Primăria Capitalei a explicat că nu a ştiut „niciodată” că Mihai Mitrache ar fi dat mită pentru a-şi exinde restaurantul din parcul Orăşelul Copiilor din Capitală.

„M-am întâlnit cu avocatul lui. Apoi, împreună cu el, l-am cunoscut şi pe el şi pe soţia lui când am fost împreună la Avocatul Poporului. Am fost împreună la instanţă. Am acţionat împotriva unui abuz pe care l-a confirmat instanţa de judecată”, a spus Nicuşor Dan.

„Subprefect cu atribuţii de prefect era doamna Golea care era soţia celui care îl abuzau pe omnul ăsta. Logic că nu m-am dus la prefect şi m-am dus la Avocatul Poporului, sperând să rezolv acolo problema”, a adăugat el.

Nicuşor Dan, reacţie după noile imagini apărute în presă: „Nu pot să confirm ce e acolo”

Întrebat dacă ştia că a fost înregistrat în timpul discuţiei telefonice cu Cristian Zărescu, consilier al primarului Sectorului 4, Daniel Băluţă, Nicuşor Dan a spus că nu şi-a pus problema ca el să fie înregistrat.

„Nu mi-am pus problema să fiu înregistrat. În momentul în care vorbeşti cu cineva, vorbeşti pur şi simplu. N-am spus nimic altceva decât ce aş fi spus şi oficial”, a explicat el.

Ce a discutat Nicuşor Dan cu Klaus Iohannis la Cotroceni

„Am vorbit despre fonduri europene pentru că este cel mai important. Dacă vrei să faci lucrurile pe care le-am anunţat că vrem să le facem la Primăria Capitalei, lucrul cel mai important sunt banii şi, din fericire, începe un exerciţiu financiar 2021-2027 şi există acel fond de relansare al UE.

Am vorbit despre trafic, despre mediul de afaceri. Am vorbit despre poluare.

Preşedintele este susţinătorul oricărui proiect de dezvoltare al Capitalei României pentru că economia de care totul depinde este strâns legată de economia Bucureştiului”, a afirmat Nicuşor Dan, conform Adevărul.

Pe cine apără Nicuşor Dan: „Câine” recunoaşte legăturile cu interlopii şi faptul că a dat şpagă pentru autorizaţie