Nicuşor Dan promite creşterea salariului mediu al bucureştenilor la 1.400 de euro

Publicat: Duminică, 13 Septembrie 2020 13:06 // Actualizat: Duminică, 13 Septembrie 2020 13:06 // Sursa: romaniatv.net

Nicușor Dan, candidatul susţinut de PNL şi USR-PLUS la Primăria Capitalei,  promite o creştere a salariului mediu net al bucureştenilor de la 867 de euro valoare netă în 2020 la 1.400 de euro în 2024. Acesta susţine că doar trei judeţe raportează un salariu mediu net mai mic decât cel înregistrat la nivelul Capitalei şi propune soluţii pentru creşterea veniturilor bucureştenilor.

”Bucureştiul este mult sub judeţe cu administraţie de dreapta, de fapt doar trei judeţe din România sunt mai slabe decât Bucureştiul la acest indicator al creşterii veniturilor populaţiei. Acestea sunt judeţe, nu există date statistice pentru oraşe - Oradea, Cluj Napoca, Sibiu, Timişoara - foarte probabil ele sunt mult mai mari decât judeţele care cuprins şi o populaţie rurală şi în care veniturile nu au cum să crească într-atât de spectaculos. Prognozele de acum cinci ani, prognozele tuturor economiştilor spuneau că Bucureştiul va decola economic şi că decalajul dintre Bucureşti şi restul României se va mări. Din păcate, această administraţie nu a reuşit nici măsar să fie la nivelul mediu al României şi, dacă e să facem o socoteală, putem să spunem că media banilor în mână pe care fiecare bucureştean i-a pierdut în ultimii patru ani a fost o sută de euro pe lună. Deci în medie, fiecare bucureştean, din cauza administraţiei PSD, a pierdut o sută de euro pe lună" a afirmat Nicuşor Dan, într-o conferinţă de presă duminică.

Citește și: Nicuşor Dan, despre sondajul PNL: "Există doi posibili câştigători, primarul în funcţie şi cu mine". Reacţia Gabrielei Firea

Candidatul susține că se poate ajunge la o creștere a veniturilor prin implementarea unor lucrări de infrastructură, prin reducerea traficului rutier și digitalizare, prin stimularea incubatoarelor de afaceri și stimularea turismului.

”Vorbim de încrederea pe care mediul financiar trebuie să o aibă în Primăria Capitalei, pentru că în momentul ăsta Bucureştiul se împrumută la dobânzi mari, de peste 5%, în condiţiile în care oraşe occidentale, ţări occidentale au în momentul de faţă dobânzi negative şi nu poţi să ai încrederea mediului financiar în condiţiile în care prognozezi venituri de 7 miliarde şi încasezi 4 miliarde" a mai spus Dan.

De asemenea, Nicușor Dan promite înfiinţarea unui comitet al reprezentanţilor oamenilor de afaceri care să facă propuneri ce vor fi implementate de Primăria Capitalei, în beneficiul mediului antreprenorial.

”Pe scurt, aceasta este promisiunea: 2020-2024, 1400 de euro salariu mediu net în Bucureşti" a conchis Nicuşor Dan.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
alegeri locale Bucureşti candidat Nicuşor Dan promisiune salarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8730
RON
23 Oct
noapte 6 °
zi 23 °
Ultimele joburi adaugate
24 H