Nicuşor Dan s-a testat pentru COVID-19. „Aştept rezultatul lui şi până în acel moment sunt izolat”

Nicuşor Dan, primarul ales al Capitalei, a anunţat că s-a testat pentru COVID-19, după ce a intrat în contact cu moderatorul TV, Silviu Mânăstire, care a fost diagnosticat cu noul coronavirus.

RomaniaTV.net
05 oct. 2020, 09:54
Nicuşor Dan s-a testat pentru COVID-19. „Aştept rezultatul lui şi până în acel moment sunt izolat”

UPDATE: Nicuşor Dan a declarat pentru Libertatea că aşteaptă să primească rezultatul testului pentru COVID-19 în cursul zilei. De asemenea, primarul ales al Capitalei a explicat că a stat la mai mulţi metri distanţă de Silviu Mânăstire, moderatorul TV care s-a infectat cu noul coronavirus.

„Mi-am făcut testul. Aştept rezultatul lui şi până în acel moment sunt izolat la domiciliu. Am fost în studioul de la B1 TV unde am stat în aceeaşi încăpere cam la trei metri de Silviu Mânăstire. Am fost prudent şi mi-am făcut testul pentru coronavirus. Sper să am rezultatul în cursul zilei de azi”, a spus Nicuşor Dan.

Edilul ales al Capitalei a expliat că pe parcursul campaniei a purtat mască atât în interior, cât şi în exterior.

„Am fost la vreo 20 de televiziuni în campania eletorală. Nu am purtat masca pentru că acolo condiţiile sanitare sunt asigurate de oamenii din platourile de televiziune (…) 

Nu am simptome. Absolut niciun simptom. Dacă nu ar fi venit această informaţie, nu ne-am fi pus problema E bine să fim prudenţi”, a afirmat Nicuşor Dan.

Nicuşor Dan a păstrat o distanţă de 5 metri în studioul România TV

„În studioul de la România TV am fost la o distanţă de 5 metri faţă de moderatoare, iar noi (Nicuşor Dan şi Ludovic Orban, n.red) am stat la o distanţă de un metru şi jumătate, având scaunele dispuse în aceeaşi direcţie. Înainte de a intra în platou şi după ce am ieşit, am pus măştile”, a menţionat Nicuşor Dan.

Întrebat ce va face dacă rezultatul testului va fi pozitiv, Nicuşor Dan a răspuns: „Sper ca rezultatul să fie negativ şi să continuăm să facem lucrurile necesare pentru Bucureşti”.

UPDATE: Nicuşor Dan a publicat un mesaj pe Facebook prin care a anunţat că a decis să se autoizoleze până la momentul în care va afla dacă are sau nu noul coronavirus.

„Am făcut testul COVID-19 și am decis să mă autoizolez până la aflarea rezultatului, după ce am aflat astăzi că este posibil să fi fost expus contactării virusului.
În afara emisiunilor tv, am purtat permanent mască și militez pentru respectarea tuturor măsurilor de protecție împotriva acestei boli. Nu am niciun fel de simptome specifice bolii.
Revin curând – cu vești bune, sper”, a scris primarul ales al Capitalei.

Am făcut testul COVID-19 și am decis să mă autoizolez până la aflarea rezultatului, după ce am aflat astăzi că este…

Posted by Nicușor Dan on Monday, October 5, 2020

Nicuşor Dan a fost prezent luni la şedinta de la Ministerul Fondurilor Europene. Primarul ales al Capitalei s-a întâlnit cu vicepremierul Raluca Turcan şi ministrul Marcel Boloş.

Ştirea iniţială:

Primarul ales al Capitalei a fost invitat, miercuri, 30 septembrie, la emisiunea moderată de Silviu Mânăstire, care a anunţat că a fost diagnosticat cu noul coronavirus. 

Surse politice au confirmat pentru RomaniaTV.net  informaţia potrivit căreia Nicuşor Dan urmează să se testeze pentru COVID-19. 

Orban, testat de urgenţă după ce a intrat în contact cu o persoană infectată cu COVID-19. Un moderator TV i-ar fi dat virusul

Guvernul a anunţat că au fost suspendate întâlnirile de luni ale lui Ludovic Orban, după ce premierul a intrat în contact cu o persoană infectată cu noul coronavirus într-un platou de televiziune. Este vorba despre moderatorul TV, Silviu Mănăstire, care i-a intervievat ulterior pe Nicuşor Dan, actualul primar ales al Capitalei, şi pe Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii.

Ludovic Orban a solicitat în această dimineață efectuarea unui test la cerere pentru noul coronavirus. Premierul nu a manifestat simptome specifice infectării cu noul coronavirus. Până la primirea rezultatului, premierul a suspendat întâlnirile fizice cu alte persoane, a anunţat Guvernul.

Nicuşor Dan, după întâlnirea cu ministrul Fondurilor Europene: „Există fonduri. Suntem obligaţi să accesăm banii europeni