Nicuşor Dan sub lupa PNL. I se va prezenta o listă de obiective pe 6 luni, pentru a păstra sprijinul liberalilor: „E normal ca activitatea primarului să fie evaluată”

Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, va primi o listă de obiective pe care va trebui să le îndeplinească în următoarele 6 luni, pentru a mai avea sprijinul PNL, a declarat Sebastian Burduja, preşedintele PNL sector 1.

22 ian. 2023, 09:06
Nicuşor Dan sub lupa PNL. I se va prezenta o listă de obiective pe 6 luni, pentru a păstra sprijinul liberalilor: „E normal ca activitatea primarului să fie evaluată”

Burduja spune că este normal ca principalul partid susţinător al candidaturii lui Nicuşor Dan la Primăria Capitalei să monitorizeze activitatea edilului, pentru a determina dacă în eventualitatea unei noi candidaturi urmează să-l mai sprijine.

„Aceste puncte vor fi prezentantate public și este normal ca activitatea primarului pe care noi l-am susținut să fie evaluată”, a spus el la Digi 24.

Președintele PNL sector 1, Sebastian Burduja, îl critică pe Primarul General pentru că s-a apucat târziu de proiectele importante, dar și pentru că blochează dezvoltarea Bucureștiului. Spune că așteaptă de 6-7 luni pentru un aviz de reabilitare a căii de acces în ministerul Digitalizării.

„În 6 luni nu poți muta munții, dar poți da drumul la proiecte de care Capitala are nevoie. De exemplu, termoficarea a durat mult până când a început să se rezolve, de asemenea problema marilor parcuri, problema curățeniei, Bucureștiul arată rău.

Mai mult decât atât, noi ce-am constatat la primăria Generală, o lentoare mare a proiectelor administrative. Inclusiv a celor simple, reabilitarea unei fațade.

Durează luni și luni de zile. Inclusiv la Ministerul nostru avem o speță în care încercăm să reabilităm partea de intrare, bariera și ghereta paznicului, dacă vă puteți imagina, și de 6-7 luni de zile așteptăm o hârtie de la Primarul General. Sunt lucruri simple, dar nu poți bloca dezvoltarea printr-o lipsă de eficiență administrativă”, susține Burduja.

Citește şi: Mircea Geoană, despre candidatura la prezidenţiale: „Sunt o figură destul de cunoscută. Această discuţie va fi reluată”