Nicuşor Dan TRANŞEAZĂ discuţia despre al treilea viceprimar dorit de PMP. „E închisă. Legea nu permite”

Nicuşor Dan, primarul ales al Capitalei, a declarat că şi-ar dori cooptarea PMP alături de PNL şi Alianţa USR-PLUS în majoritatea din Consiliul General al Municipiului Bucureşti. Înfiinţarea celui de-al treilea post de viceprimar, dorit de Partidul Mişcarea Populară, nu poate fi realizată deoarece nu o permite actuala lege.

RomaniaTV.net
08 oct. 2020, 10:04
Nicuşor Dan TRANŞEAZĂ discuţia despre al treilea viceprimar dorit de PMP. „E închisă. Legea nu permite”

Edilul ales al Capitalei a explicat la RFI că „s-a rostologit o știre, care nu are nici un fel de fundament, legată de un al treilea viceprimar”.

„În acest moment, noi funcționăm după o lege, Codul Administrativ și Codul Administrativ spune că Primăria Capitalei are doi viceprimari și protocolul semnat de PNL și USR PLUS vorbește de un viceprimar de la PNL și un viceprimar de la USR PLUS. PNL și l-a desemnat pe Sebastian Bujduveanu acum câteva zile, USR PLUS și l-a desemnat încă de acum câteva luni pe Vlad Voiculescu. Deci pe ceea ce înseamnă viceprimari discuția este închisă”, a declarat Nicuşor Dan.

El a explicat că şi-ar dori o colaborare cu PMP pentru a avea „o majoritate mai largă” în CGMB.

„În ceea ce privește majoritatea din Consiliul General, aici știți că sunt 55 de consilieri, majoritatea simplă este de 28 de consilieri. PNL și USR PLUS au împreună 29 de consilieri, deci cu unul mai mult decât majoritatea. PMP are cinci consilieri și da, mi-aș dori ca în majoritatea care va guverna Consiliul General să facă parte și PMP-ul, dar asta este o decizie pe care trebuie să o ia împreună, după ce este stabilită definitiv componența Consiliului General, e o decizie pe care s-o ia împreună consilierii celor trei partide.

Mi-aș dori să fie și PMP-ul, din două motive. Unul: pentru a avea o majoritate mai largă, care să preîntâmpine absențe sau incidente, care pot să apară oricând. Doi: pentru că împreună cu PMP-ul putem să avem majoritatea și la Consiliul Local al Sectorului 5, singurul la care în momentul ăsta PNL și USR PLUS nu pot să facă singuri majoritatea”, a menţionat Nicuşor Dan.

PMP vrea să negocieze un post de viceprimar al Capitalei. Tomac: „Vom solicita să fie creată şi cea de-a treia poziţie de viceprimar”


loading...
Partenerii noștri