PMP vrea să negocieze un post de viceprimar al Capitalei. Tomac: „Vom solicita să fie creată şi cea de-a treia poziţie de viceprimar”

Eugen Tomac a declarat că Partidul Mişcarea Populară, pe care-l conduce, va negocia un post de viceprimar al Bucureştiului. Declaraţia liderului PMP vine în contextul în care partidul său a încheiat un protocol de colaborare cu PNL în Consiliile Județene și Consiliile Locale din țară.

RomaniaTV.net
06 oct. 2020, 08:38
PMP vrea să negocieze un post de viceprimar al Capitalei. Tomac: „Vom solicita să fie creată şi cea de-a treia poziţie de viceprimar”

”Deocamdată am agreat împreună cu PNL să semnăm un protocol, prin care ne angajăm ca peste tot unde există reprezentanți PMP să se creeze majorități împreună. Bineînțeles că în Capitală situația este diferită. Noi ne dorim să facem parte din majoritatea care îl susține pe primarul general ales și evident că în negocierile pe care le vom avea vom solicita să fie creată și cea de-a treia poziție de viceprimar al Capitalei și de ce nu, să primim noi această poziție”, a declarat preşedintele PMP, la RFI.

Eugen Tomac a explicat că PMP și-ar dori un post de viceprimar al Capitalei, însă nu condiţionează colaborarea cu PNL de obţinerea acestui post.

„Nu este o condiție, dar credem că este mult mai eficient să existe și o poziție nouă de viceprimar. Primarul general și președintele PNL au un cuvânt important de spus în această chestiune, dar noi avem suficiente argumente pentru a solicita crearea acestei poziții, pe care bineînțeles o revendicăm”, a menţionat Tomac, conform sursei citate.

USR nu-l vrea pe Mihail Neamţu viceprimar al Capitalei. „Nu am avut nicio discuţie. Ar fi o abatere de la protocolul cu PNL”

În schimb, Claudiu Năsui, preşedintele USR Bucureşti, a declarat luni că nu este de acord ca Mihail Neamţu să primească un post de viceprimar al Capitalei, aşa cum a dat de înţeles premierul Ludovic Orban. De asemenea, deputatul consideră că numirea lui Neamţu ar încălca protocolul de colaborare între PNL şi USR PLUS care a fost semnat înainte de campanie şi care prevede că fiecare partid va avea câte un viceprimar.

Legea prevede că pot fi doi viceprimari ai Capitalei. Protocolul semnat în august între PNL şi USR PLUS prevede că unul dintre viceprimarii lui Nicuşor Dan va fi Vlad Voiculescu, iar al doilea va fi numit de PNL.

Între timp, Stelian Bujduveanu este propunerea PNL pentru postul de viceprimar al Capitalei, aşa cum a stabilit luni conducerea PNL Bucureşti.

Stelian Bujduveanu este propunerea PNL de viceprimar al Capitalei