Ninge în Moldova şi în judeţele Harghita, Braşov, Prahova şi Constanţa VIDEO

Iarna şi-a intrat în drepturi în mai multe zone ale ţării. Ninge slab în mai multe judeţe din ţară, dar nu sunt probleme în trafic. În judeţul Harghita, poleiul le-a dat de furcă şoferilor. Meteorologii spun că va continua să ningă în zilele următoare, astfel că sunt şanse ca de Crăciun să fie zăpadă în multe zone din ţară.

RomaniaTV.net
21 dec. 2011, 06:17
Ninge în Moldova şi în judeţele Harghita, Braşov, Prahova şi Constanţa VIDEO

La munte este, în sfârşit, zăpadă. La Braşov a început să ningă încă de, marţi seară, şi străzile au devenit albe în numai câteva minute. Dacă pentru şoferi, ninsoarea a fost o problemă, în Piaţa Sfatului, copiii au fost mai mult decât bucuroşi. Utilajele au ieşit pe străzi, dar în urma lor, stratul de zăpada s-a format la loc.

Şi în Ploieşti au căzut primii fulgi de zăpadă. A nins şi în judeţul Constanţa, iar pe Autostrada Soarelui se patruleză cu două utilaje.

În judeţul Harghita, mai multe tiruri au avut nevoie să fie tractate, iar maşinile au circulat cu dificultate, pentru că drumarii nu au curăţat şoseaua. De asemenea, un drum a fost blocat temporar din cauza poleiului.

Astăzi va ninge mai ales în prima parte a zilei, în sudul, estul şi centrul ţării. Pe litoral cad precipitaţii mixte şi se poate forma polei. Avem temperaturi, la amiază, de la minus 2 la 6 grade.

Transilvania rămâne acoperită de nori astăzi, încă ninge, iar termometrele indică minus 2 grade în depresiuni, 0 grade la Braşov şi 2 grade în plus la Sibiu. Spre nord-vest, se mai iveşte câte o rază de soare, dar nu vor fi mai mult de 2 grade la Cluj, Baia Mare sau Oradea.

În Bărăgan avem parte de lapoviţă, iar maximele termice ating 5 grade la Călăraşi şi 6 grade la Brăila. Şi Dobrogea va fi afectată de lapoviţe, chiar ploi, mai ales pe litoral. În schimb, în Moldova va ninge, la fel şi în Bucureşti în prima parte a zilei.