NINSORI pe Valea Prahovei şi în Poiana Braşov. Drumarii au intervenit cu utilaje de deszăpezire pe DN1 şi în zona Râşnov

Publicat: Marţi, 26 Martie 2019 11:11 // Actualizat: Marţi, 26 Martie 2019 13:13 // Sursa: romaniatv.net

Vremea s-a răcit după ce o masă de aer polar a intrat în România. Temperaturile au scăzut cu mai mult de 10 grade şi şi-au făcut apariţia  ploi, lapoviţă şi chiar ninsori. Ninge de câteva ore pe Valea Prahovei, dar şi în Poiana Braşov. Drumarii intervin, marţi, în judeţul Braşov, pe DN 1, în Predeal şi pe DN73A, zona Râşnov, cu mai multe utilaje de deszăpezire şi împrăştie material antiderapant.

Utilajele de deszăpezire ale Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Braşov au acţionat, marţi, pe mai multe tronsoane de drumuri naţionale din judeţul Braşov, în urma ninsorii care a căzut în cursul dimineţii în aproape întreg judeţul. S-a intervenit pe DN 1 la Predeal, pe DN 73A în zona Poiana Mărului şi pe DN 1 A, în zona oraşului Săcele. Conform DRDP Braşov, nu au existat blocaje în trafic din cauza ninsorii.

De asemenea, municipalitatea a anunţat că s-a intervenit cu trei utilaje pe drumul spre şi în interiorul staţiunii Poiana Braşov.

 

Vremea se va răci accentuat. Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, pe arii relativ extinse se vor semnala precipitații
mixte, predominant ninsori odată cu răcirea vremii. Marţi va ninge la peste 1500 m, iar trecător sub 1300 m se vor semnala și lapovițe sau ploi. Cantitățile de precipitații pot depăși 10 l/mp în centrul și estul Meridionalilor, Bucegi și Curbură. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare ce vor depăși 50 km/h în zonele de creastă din sector nord-vestic. Local se va semnala ceață.

În masivul Bucegi la peste 1800 m va ninge moderat, iar stratul de zăpadă umezit din partea superioară va îngheța odată cu scăderea accentuată a temperaturii. În profunzime stratul este format în special din granule rotunde și fațetate, cu mai multe cruste de gheață intercalate, iar spre bază predominant din cristale fațetate și de tip cupă. Pe pantele suficient de înclinate se pot declanșa avalanșe de dimensiuni mici și medii, chiar și la supraîncărcări slabe cu un risc mai accentuat în zonele unde există depozite mai însemnate de zăpadă.
Sub 1800 m, stratul s-a topit semnificativ, fiind în general compactat și puternic umezit, dar în zona 1500-1800 m coborârea temperaturilor la valori negative va duce la compactarea stratului. Riscul de declanșare a avalanșelor mici va fi moderat în special pe pantele cu înclinare mare și cu depozite de zăpadă mai însemnate.

 

 loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
ninge in Predeal ninsoare munte ninsoare Predeal ninsoare Rasnov
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8426
RON
01 Jun
noapte 10 °
zi 17 °
Ultimele joburi adaugate
24 H