Ninsorile abundente au blocat drumuri în nordul ţării

Trafic îngreunat în urma zăpezilor căzute în mai multe judeţe din ţară. Pe mai multe drumuri din Harghita şi Suceava s-a circulat cu dificultate, iar în urma ninsorii au apărut şi primele amenzi. Un şofer din Mureş care nu avea anvelope de iarnă a dat startul amenzilor, cu o sancţiune de 1000 de lei.

RomaniaTV.net
09 dec. 2011, 06:21
Ninsorile abundente au blocat drumuri în nordul ţării

Circulaţia în Harghita şi Suceava s-a desfăşurat cu dificultate din cauza ninsori. Ninsoarea abundentă căzută pe DN 18 a blocat circulaţia în zonă. Pe unele drumuri din Borşa şi Cavnic stratul de zăpadă de pe carosabil măsura aproape 10 centimetri, iar utilajele de deszăpezire nu au mai făcut faţă. Tirurile sau autoturismele neechipate corespunzător au fost nevoite să tragă pe dreapta.

Purtătorul de cuvânt Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş, Dan Bucă, a declarat că cele trei TIR-uri au fost scoase de pe carosabil pentru a evita perturbarea traficului.

Autovehiculele de mare capacitate circulau greu şi pe ruta Baia Mare – Sighetu Marmaţiei. Pe şosea, stratul de zăpadă a ajuns la 2 cm şi ninge abundent.

Poliţia Rutieră Baia Mare a instalat filtre de control la accesul în zona montană a DN 18 din Munţii Gutâiului, iar maşinilor echipate necorespunzător le este interzis accesul pe drum.

Pe majoritatea drumurilor naţionale, judeţene şi comunale se circulă în condiţii de iarnă, iar traficul este îngreunat de ceaţă.