Noi confruntări militare între Armenia şi Azerbaidjan

Doisprezece militari armeni au fost capturaţi, Armenia şi Azerbaidjan sunt din nou pe picior de război.

16 nov. 2021, 18:39
Noi confruntări militare între Armenia şi Azerbaidjan

Doisprezece militari armeni au fost capturaţi, marţi, de armata azeră, anunţă Ministerul Apărării de la Erevan, pe fondul reintensificării tensiunilor militare la frontiera comună. Conform unor surse locale, la frontiera dintre Armenia şi Azerbaidjan se înregistrează schimburi de focuri, în zonele Goris şi Kapan.

Scene incredibile! Polonezii folosesc tunurile cu apă după ce migranții au luat cu asalt punctul de frontieră Kuźnica VIDEO
Ministerul armean al Apărării a anunţat că 12 militari au fost capturaţi de armata din Azerbaidjan, informează agenţiile de presă Interfax şi Reuters. Armenia a cerut ajutorul Rusiei în conflictul militar cu Azerbaidjanul.

„Dat fiind că a avut loc un atac asupra teritoriului suveran al Armeniei, în virtutea unui tratat din anul 1997, cerem Rusiei să apere integritatea teritorială a Armeniei. Am pregătit şi o solicitare scrisă”, a declarat marţi Armen Grigoryan, secretarul Consiliului de Securitate din Armenia, citat de agenţia Tass.

Vladimir Putin, avertisment pentru SUA. Exerciţiile militare NATO din Marea Neagră sunt „o provocare serioasă”
La rândul său, Administraţia din Azerbaidjan acuză Armenia de escaladarea tensiunilor. În ultimele luni, tensiunile s-au amplificat din nou între Armenia şi Azerbaidjan. În iulie, trei militari armeni au fost ucişi în schimburi de focuri produse la frontiera comună. De câteva zile, se înregistrează confruntări militare în regiunea separatistă Nagorno-Karabah şi în regiunea armeană Siunik.

Confruntările militare dintre Armenia şi Azerbaidjan produse anul trecut în Nagorno-Karabah s-au încheiat prin armistiţiul semnat pe 10 noiembrie 2020, după şase săptămâni de lupte soldate cu sute de morţi şi mii de răniţi.


loading...
Partenerii noștri