Noi detalii despre Programul Rabla din Franţa. Subvenţii până la 7.000 de euro plus primă de casare de 5.000 de euro

Programul de redresare a industriei auto franceze, anunțat de Macron, cuprinde măsuri de stimulare care vor fi aplicate în acest an, până la data de 31 decembrie. Pachetul principal este constituit de subvențiile de tip Rabla, care pot ajunge până la 12.000 de euro din prețul unei mașini. Franţa va cheltui opt miliarde de euro pentru a subvenţiona achiziţia de noi maşini, astfel încât să relanseze industria auto, conform profit.ro.

RomaniaTV.net
27 mai 2020, 19:51
Noi detalii despre Programul Rabla din Franţa. Subvenţii până la 7.000 de euro plus primă de casare de 5.000 de euro

Bonusurile la achiziția de mașini ecologice vor fi de 2.000 de euro pentru mașini hibride de tip plug-in (cu încărcare), care vor putea circula cel puțin 50 km exclusiv pe baterie, iar bonusul pentru vehicule complet electrice va fi de 7.000 de euro. Companiile vor primi, de asemenea, 5.000 de euro pentru achiziția de vehicule electrice.Pe lângă aceste subvenții, cei care vor dori să caseze o mașină veche la achiziția uneia noi cu motor pe benzină sau diesel (sau a unei mașini rulate de nouă generație) vor primi la schimb alți 3.000 de euro, iar pentru achiziția unui vehicul electric, vor primi la schimb pe mașina veche 5.000 de euro.

Citeşte şi: RABLA 2020. Primele 70 de dosare aprobate în programele „Rabla” şi „Rabla Plus” din acest an

În total, un cumpărător al unei mașini noi, electrice, poate primi până la 12.000 de euro, dacă dă la schimb și mașina veche. Programul Rabla din Franța are și condiții de venituri ale familiei, astfel că numai 75% din populație poate accesa subvențiile. Subvențiile pentru predarea mașinii vechi vor fi disponibile pentru 200.000 de vehicule, conform profit.ro.

Planul istoric anunțat de președintele Emmanuel Macron are ca scop revenirea industriei auto și dezvoltarea producției de vehicule nepoluante. Președintele Franței a spus că vrea să ajungă la 1 milion de mașini electrice și hibrid produse anual. De asemenea, preşedintele a precizat că Renault se va înlătura celor de la PSA şi Total în proiectul de producţie al bateriile destinate vehiculelor.

România acordă în momentul de față, prin Programul Rabla, subvenții la achiziția de mașini electrice de  45.000 de lei, pentru o mașină electrică, și de 20.000 de lei pentru un hibrid plug-in. La aceste sume se poate adăuga prima de casare, de 6.500 lei. Dacă România va benefica de bani din partea Comisiei Europene, ar putea lărgi Programul Rabla și ar ptuea crește sumele acordate.