Noi detalii în cazul ATACULUI ARMAT din Băneasa. Poliţiştii lucrează la PORTRETUL ROBOT al pistolarului VIDEO

Portretul robot al pistolarului din Băneasa a fost realizat de cel mai bun desenator de la Poliţia Capitalei. Anchetatorii au interogat martorii şi victima pe patul de spital. Pe baza declaraţiilor, acum se conturează chipul celui care l-a împuşcat pe omul de afaceri croat.

RomaniaTV.net
27 nov. 2013, 09:38
Noi detalii în cazul ATACULUI ARMAT din Băneasa. Poliţiştii lucrează la PORTRETUL ROBOT al pistolarului VIDEO

Aurelian Grigorescu are 39 de ani şi este agent şef adjunct în cadrul Serviciului Criminalistic la Poliţia Capitalei. În cei peste 12 ani de activitate a desenat chipurile a mii de infractori.

În prezent, Aurelian Grigorescu şi colegii săi din poliţie lucrează la întocmirea portretului robot al pistolarului din Băneasa, care săptămâna trecută a împuşcat un om de afaceri croat, în momentul în care acesta ieşea dintr-o clădire de birouri de pe Bulevardul Aerogării. Aceasta este partea cea mai importantă din anchetă. Se pun cap la cap declaraţiile martorilor, care spun că are aprox 1,75 m înălţime şi purta şapcă. Martorii şi victima au stat de vorbă cu cel care realizează portretul robot, au fost puşi să deseneze semnalmentele şi detaliile pe care şi le amintesc despre atacator.

CITEŞTE ŞI: DEZVĂLUIRI incredibile despre afaceristul croat împuşcat în Băneasa VIDEO

Tâlhari, violatori sau criminali în serie, care au fugit imediat de la locul faptei, au căpătat chip cu ajutorul lui Aurelian Grigorescu. Plecând de la o descriere sumară, specialistul încearcă să schiţeze faţa acestuia, ghidat în permanenţă de victime sau de martori.

Cel mai greu în această meserie este să pui cap la cap informaţiile primite de la martori.

„El vine si poveste ce a vazut. Si mai mult de atat, este important sa stiu si eu in ce conditii a avut loc:era noapte, era zi. Imi indica asemnarile cu autorul respectiv si le reculegem, le repunem pe o fata”, povesteşte Grigorescu.

Finalizarea unui portret robot poate dura ore sau chiar zile întregi în funcţie de complexitatea cazului. Iar rolul lui Aurelian Grigorescu este esenţial în cadrul anchetelor. Portretele robot realizate de acesta au dus la prinderea celor mai de temut infractori.