Noi detalii legate de bărbatul care a amenințat o vânzătoare cu pistolul. Ce au decis oamenii legii în privința lui

Bărbatul care a amenințat-o pe vânzătoarea din Suceava cu un pistol de jucărie pentru a scăpa de plata a două iaurturi a fost internat la secția de Psihiatrie.

19 feb. 2021, 21:01
Noi detalii legate de bărbatul care a amenințat o vânzătoare cu pistolul. Ce au decis oamenii legii în privința lui

Noi detalii legate de bărbatul care a amenințat o vânzătoare cu  pistolul. Ce au decis oamenii legii în privința lui

Oamenii legii l-au dus pe bărbat la Secția de Psihiatrie Burdujeni, în baza unei decizii de internare nevoluntare.

Comisarul-șef Ionuț Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, a confirmat pentru Monitorul de Suceava că măsura a fost pusă în practică vineri dimineață.

Tânărul în vârstă de 30 de ani va fi supus unei expertize psihiatrice, pentru a se stabili dace are discernământ. Dacă are discernământ, tânărul va fi pus sub acuzare pentru infracțiunea de tâlhărie, potrivit Monitorulsv.

Scene de filme la Suceava! Vânzătoare amenințată cu pistolul pentru niște produse pe care hoțul nu a vrut să le plătească

Scene demne de filmele de acțiune s-au petrecut joi dimineața în Suceava. Vânzătoarea unui magazin din cartierul Burdujeni, municipiul Suceava, s-a trezit că un localnic pe care îl știe din vedere ia din vitrină două iaurturi și părăsește societatea.

Femeia a ieșit după el și i-a cerut să se întoarcă și să plătească ceea ce a luat. Din acel moment a urmat un incident incredibil. Individul s-a întors în grabă și amenințător, spre magazin, cu un pistol în mână. A intrat în interior și a îndreptat pistolul spre vânzătoare, provocându-i acesteia un șoc teribil. La scenă a asistat, la fel de șocat, și un alt client aflat în magazin.

După ce a speriat-o pe femeie, pistolarul a plecat apoi din magazin, fără a plăti cele două iaurturi.

Incidentul a fost filmat de camerele de supraveghere aflate la fața locului.

Poliția a fost alertată prin 112, autorul faptei care pare a fi o tâlhărie în toată regula fiind cunoscut pentru că stă în apropiere. Un echipaj de poliție ajuns la fața locului l-a depistat în scurt timp pe Nicolae Tănase, în vârstă de 30 de ani. Tânărul le-a indicat polițiștilor un tomberon în care aruncase pistolul. S-a constatat că este vorba doar de un pistol de jucărie. Asta nu face însă fapta minoră, având în vedere că acea femeie nu a avut de unde ști în acel moment că este vorba de un pistol de jucărie, potrivit monitorulsv.

Spre stupefacția femeii de la magazin și a șefului acesteia, joi după-amiază, individul a revenit la magazin, unde a achitat cele două iaurturi. Oamenii nu înțeleg cum de a fost atât de ușor acesta lăsat în libertate, în condițiile în care a comis o astfel de faptă de amenințare – tâlhărie și pot fi dubii și cu privire la discernământul său. Se pare că tocmai din cauza unor probleme care ar putea fi de ordin psihiatric respectivul nu a fost reținut 24 de ore și propus apoi pentru arestare preventivă. Decizia polițiștilor și procurorilor de a-l lăsat pe acesta direct în libertate este extrem de controversată, din punctul nostru de vedere.