Noi dezvăluiri din ancheta părintelui Visarion Alexa. Cine este martorul-cheie care a ştiut exact ce s-a întâmplat între preot şi enoriaşa agresată

Noi informaţii ies la iveală în ancheta care-l vizează pe preotul Visarion Alexa, parohul Bisericii „Pogorârea Sfântului Duh” din cartierul bucureştean Militari. Prietena enoriaşei agresate de preot este martor-cheie în anchetă şi cea care şi-a îndemnat amica să-l dea pe duhovnic pe mâna autorităţilor.

19 sept. 2022, 16:41
Noi dezvăluiri din ancheta părintelui Visarion Alexa. Cine este martorul-cheie care a ştiut exact ce s-a întâmplat între preot şi enoriaşa agresată

În dosarul de agresiune sexuală deschis pe numele preotului Visarion Alexa există un martor-cheie. Este vorba despre prietena femeii agresate, cea care, de altfel, a sfătuit-o să depună plângere după ce aceasta i-a povestit totul.

Cine este martorul-cheie din ancheta părintelui Visarion Alexa

Potrivit informaţiilor din dosar, episodul agresiunii din aprilie nu a fost primul de acest fel. Femeia de 37 de ani care a depus acum plângere a declarat că a mai fost agresată de preotul Alexa în trecut, însă prima dată a decis să treacă cu vederea incidentul.

De data asta, însă, preotul nu a mai fost la fel de norocos. La îndemnul prietenei, femeia de 37 de ani s-a adresat organelor abilitate, iar comportamentul duhovnicului face acum subiectul unei anchete. Visarion Alexa a fost pus sub control judiciar şi nu mai are voie să slujească până la finalizarea anchetei. În plus, preotul are interdicţie să se apropie la mai puţin de 300 de m de persoana vătămată.

Citeste si Cum arată soţia părintelui Visarion Alexa. Ce spunea preotul despre femeia care i-a dăruit patru copii: „E lumina casei noastre, iubirea și liniștea”. GALERIE FOTO

Preotul şi-a recunoscut fapta

În faţa anchetatorilor, părintele şi-a recunoscut fapta.

Fiind audiat în calitate de suspect, Alexa Visarion a recunoscut că, ulterior spovedaniei, a îmbrățișat-o pe persoana vătămată. (…) Tricoul persoanei vătămate s-a ridicat, moment în care i-a atins pielea în zona lombară, a mângâiat-o pe spate, pe sub tricou, a arătat că i-a palpat sânul, apăsând-o și că nu-și mai amintește dacă a sărutat-o pe ureche întrucât eram prea concentrat pe sânul ei (…) Ulterior, și-a introdus mâna pe sub bluză și i-a atins sânii, i-a forțat bata blugilor, a reușit să ajungă cu mâna în zona vaginului, sub lenjeria intimă”, potrivit unor surse judiciare, citate de România TV.

Enoriașa de 37 de ani avea probleme în dragoste și căuta alinarea sufletului. Cu timpul, relaţia duhovnicească a fost dublată de o relaţie de prietenie. Cei doi comunicau non-stop, de dimineață până seara.

Mai multe persoane au fost audiate și au confirmat prietenia dintre cei doi. Enoriașii spun că preotul obișnuia să-i îmbrățișeze pe cei care erau în suferință pentru a-i consola, însă fără ca gesturile să aibă conotații sexuale.

Citeste si STENOGRAME INCENDIARE Dialog fulminant între părintele Visarion Alexa şi enoriaşa care îl acuză de agresiune EXCLUSIV România TV