Noi informaţii despre starea de sănătate a dirijorului Nicolae Botgros

Starea de sănătate a maestrul Nicolae Botgros, diagnosticat cu noul coronavirus, se îmbunătăţeşte, a declarat prim-ministrul Republicii Moldova, Ion Chicu, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
02 nov. 2020, 14:26

Chicu a declarat, la finalul unei şedinţe de lucru pe care a avut-o cu preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, şi cu preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, că a primit de la ministrul Sănătăţii informaţia că situaţia dirijorului Nicolae Botgros este „mai bună„.

Înainte de a intra în această sală, am primit informaţia de la doamna ministru al Sănătăţii despre starea de sănătate a maestrului Nicolae Botgros. Avem veşti îmbucurătoare. Este situaţia mai bună, starea se îmbunătăţeşte şi ne rugăm Domnului să fie tot bine, iar maestrul să revină cât mai rapid posibil să ne bucure cu talentul şi măestria sa divină„, a afirmat Chicu.

Nicolae Botgros, în vârstă de 67 de ani, a fost spitalizat săptămâna trecută la terapie intensivă, după ce a a fost diagnosticat cu o formă gravă de coronavirus.

Citeste si Mircea Badea, reacţie incredibilă după ce Andi Moisescu şi Simona Halep s-au infectat cu covid-19

Îndrăgita cântăreaţă de muzică populară Sofia Vicoveanca, care a colaborat zeci de ani cu maestrul Botgros, i-.a transmis acestuia gândurile sale bune.

„Bună dragilor….în viață sunt încercări…acum un gând şi-o rugăciune către Tatăl Ceresc….Bunule ne iartă…şi ajută-l pe Nicolae cu puterea TA , dăruindu-i SĂNĂTATE ; că numai TU Doamne , numai TU poți face minuni ! Slavă ȚIE , Slavă !”, a scris artista pe Facebook.

Reamintim că maestrul Nicolae Botgros a fost diagnosticat cu noul coronavirus în ultimele zile ale lunii octombrie şi a fost internat de urgenţă la Institutul de Medicină Urgentă din Chișinău. Din cauza complicaţiilor, starea artistului a fost una destul de gravă. Corneliu Botgros, fiul lui Nicolae Botgros, a fost cel care a dezvăluit că tatăl său este în stare gravă. De asemenea, fiul artistului a explicat că mai mulţi artişti din orchestră au fost testaţi pozitiv cu noul coronavirus.