Noi mărturii ale victimelor preotului Visarion Alexa, acuzat de agresiune sexuală: „Mă scana din priviri şi pe urmă a început cu tot felul de discuţii şi apropouri legate de viaţa mea sexuală”

Anchetarea preotului Visarion Alexa pentru hărţuire sexuală a dat curaj altor victime să povestească despre propunerile obscene făcute de Visarion Alexa în biserică. Mai multe enoriaşe au povestit că au fost asaltate cu propuneri indecente atât în dialogul faţă în faţă cu părintele, dar şi pe reţelele de socializare.

22 sept. 2022, 10:47
Noi mărturii ale victimelor preotului Visarion Alexa, acuzat de agresiune sexuală: „Mă scana din priviri şi pe urmă a început cu tot felul de discuţii şi apropouri legate de viaţa mea sexuală”

În ultimele zile, după izbucnirea scandalului privind agresiunea sexuală a preotului Visarion Alexa faţă de o enoriaşă al cărei dohovnic era, noi victime rup tăcerea. Preotul nu avea nicio ruşine în a le aborda pe tinere chiar în biserică. O victima a dezvăluit pentru Observator că, şi după ce era respins, avansurile au continuat pe reţelele de socializare.

„Mă scana din priviri şi pe urmă a început cu tot felul de discuţii care nu îşi aveau rostul şi apropouri legate de viaţa mea sexuală. M-a întrebat dacă îmi oferă soţul orgasme, cât de des, cât de mult şi, în caz că sunt singură, să apelez la el”, a povestit femeia.

Citeşte şi: O a treia victimă apare în scandalul lui Visarion Alexa: „Îmi trimitea ursuleţi cu inimioare”

Tânăra a precizat că a pus punct discuţiei, însă preotul nu a renunţat, trimiţându-i mesaje obscene pe reţelele de socializare.

Citeşte şi: Visarion Alexa, la poliție pentru a semna controlul judiciar. Noi stenograme incendiare din dosarul preotului acuzat de agresiune sexuală

Tânăra spune că şi-a făcut curaj să vorbească după ce a văzut cometariile în care femeia care l-a reclamat la Poliţie pentru agresiune sexuală a fost linşată.

„Dacă şi-a permis cu mine comentarii de genul, deşi noi nu ne cunoşteam, cu siguranţă şi-a permis şi cu alte feme. Şi m-a şocat să văd reacţiile în online în care tot victimele sunt acuzate, şi blamate, şi jignite în ultimul hal.

Este reacţia societăţii care condamnă multe victime la tăcere”, a mai spus femeia.

Preotul Visarion Alexa, parohul Bisericii „Pogorârea Sfântului Duh” din Capitală, reţinut după ce a fost acuzat de agresiune sexuală, a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile, ca urmare a deciziei luate sâmbătă de Judecătoria Sectorului 6.

Arhiepiscopia Bucureştilor a confirmat ca luni va începe ancheta în acest caz, anunţând totodată că preotul a fost suspendat „de la slujirea preoţească”.