Noi probleme la plata salariilor pentru bugetari. Încă o instituţie a statului reclamă lipsa banilor de salarii

După angajații de la Ministerul Muncii care s-au trezit cu salarii mai mici înainte de sărbători, iată că sunt probleme cu plata salariilor și pentru angajații de la Agenția Națională de Plăți și Inspecție Socială, informează România TV.

RomaniaTV.net
17 dec. 2019, 12:23

Un document care a fost trimis de la minister către toate Agențiile județene de plăți și inspecție socială arată că, din cauza lipsei banilor, se vor plăti salariile nete, nu și taxele și impozitele aferente acestora. Informaţia a fost făcută publică de Cristian Vasilcoiu, fostul consilier al Olguţei Vasilescu.

„Nu doar Inspecția Muncii are probleme cu plata salariilor, ci și Agenția Națională de Plăți și Inspecție Socială (ANPIS), din coordonarea aceluiași minister al Muncii. Agențiilor Județene (AJPIS-uri) li s-a transmis să plătească salariile nete, dar nu și taxele și impozitele aferente, fiindcă banii nu ajung. Adică stopaj la sursă, făcut tocmai de către Ministerul Muncii, cel care ar trebui să gestioneze, alături de Minsiterul de Finanțe, acest fenomen. Și, apropos, penalitățile și dobânzile cine le va plăti și în baza a ce!?”, anunţă Cristian Vasilcoiu, pe Facebook.

Dările la stat urmează să fie plătite ulterior însă în document nu se specifică cine va plăti penalitățile și dobânzile dacă plata acestor dări la stat întârzie foarte mult.

Situaţia de la Agenția Națională de Plăți și Inspecție Socială vine după ce zilele trecute a ieșit la iveală faptul că angajații inspectoratelor teritoriale de muncă au primt salarii mai mici cu până la 30 la sută în pragul sărbătorilor, iar ministrul Muncii a dat vina pe directorul instituție pentru că nu ar fi anunțat o la timp însă promitea remedierea problemei. Acum aflăm că iată problema este una generală, până și angajații aparatului central al Ministerului Muncii au primit banii cu întârziere.