Noi probleme pentru Simona Halep după decizia TAS în dosarul de dopaj. Ea va rata meciul România – Ucraina, din Billie Jean King Cup

Simona Halep nu va putea fi prezentă alături de echipa României la confruntarea din Billie Jean King Cup împotriva echipei Ucrainei, a anunțat Federația Română de Tenis. Halep nu va participa nici la turneul de la Stuttgart, care se va disputa pe zgură între 15 şi 21 aprilie. Pentru aputea juca avea nevoie de wild card, dar nu a primit.

30 mart. 2024, 13:59
Noi probleme pentru Simona Halep după decizia TAS în dosarul de dopaj. Ea va rata meciul România – Ucraina, din Billie Jean King Cup

Jucătoarea română de tenis Simona Halep va rata meciul pe care echipa României îl va susţine în aprilie cu Ucraina, în competiţia Billie Jean King Cup.

”Din motive medicale, Simona Halep nu va putea fi prezentă alături de echipa României la confruntarea din Billie Jean King Cup împotriva echipei Ucrainei”, a anunţat Federaţia Română de Tenis, sâmbătă, pe pagina sa de Facebook.

Neparticiparea Simonei Halep la acest meci este sinonimă şi cu ratarea participării la Jocurile Olimpice de la Paris.

Citește și: Simona Halep: „Sunt bătrână. Nu mai sunt atât de tânără şi trebuie să gestionez foarte bine revenirea. Nu vreau să mă accidentez”

Căpitanul nejucător Horia Tecău le-a convocat pentru acest meci pe Ana Bogdan (66 WTA), Jaqueline Cristian (82 WTA), Anca Todoni (226 WTA), Mara Gae (1.053 WTA). Tecău nu a anunţat deocamdată o înlocuitoare pentru Halep.

Citește și: Reacţie violentă la adresa Simonei Halep: „S-a dopat şi s-a dopat la greu!”. Ce a spus Sorana Cîrstea după revenirea rivalei sale

Meciul cu Ucraina, din calificările BJK Cup, va avea loc pe 12 şi 13 aprilie, la Racquet Park Drive din Amelia Island, Fernandina Beach (Florida/SUA).

Căpitanul echipei Ucrainei, Mihail Filima, le-a nominalizat pe Elina Svitolina (17 WTA), Lesia Ţurenko (40 WTA), Iulia Starodubţeva (137 WTA), Liudmila Kicenok (18 WTA la dublu), Nadia Kicenok (54 WTA la dublu).

România şi Ucraina s-au întâlnit de patru ori până acum, iar tricolorele conduc cu 3-1.

Simona Halep s-a întors pe terenul de tenis cu o evoluție onorabilă la Miami, unde a pierdut în fața jucătoarei spaniole Paula Badosa. Halep nu este prezentă în clasamentul WTA și nu poate juca la turnee decât dacă pleacă din calificări ori dacă primește wild-carduri. Spera să primească wild card la Stuttgart, turneu disputat pe zgură. Dar nu s-a întâmplat. Organizatorii au anunțat că vor beneficia de wild-card Angelique Kerber, Tatjana Maria, Laura Siegemund și Emma Răducanu, fostă campioană la US Open, o jucătoare aflată în criză mare de rezultate, scrie prosport.ro.