Noi reguli de Black Friday. Ce nu vor mai avea voie comercianţii, riscă amenzi uriaşe

Black Friday se va desfăşura după noi reguli începând din 2022. Clienţii nu vor mai putea fi păcăliţi cu reduceri false, în caz contrar comercianţii riscă amenzi de până la 35.000 de lei.

19 sept. 2021, 08:31
Noi reguli de Black Friday. Ce nu vor mai avea voie comercianţii, riscă amenzi uriaşe

Noi reguli de Black Friday. Potrivit unui proiect de Hotărâre de Guvern, comercianţii care îi păcălesc pe clienţi cu reduceri false vor fi amendaţi începând de anul viitor cu până la 35.000 de lei.

Noi reguli de Black Friday

Citeşte şi To Black Friday or not to Black Friday? Când e momentul potrivit pentru achiziționarea unui smartphone

Autorităţile vor monitoriza atent magazinele care vor participa la Black Friday, iar cei care îşi înşală clienţii cu reduceri false vor fi aspru pedepsiţi. Potrivit proiectului de hotărâre de Guvern, orice notificare de reducere a prețului trebuie să indice clar prețul aplicat anterior de comerciant. Prețul anterior reprezintă cel mai scăzut preț practicat de comerciant în perioada ultimelor 30 de zile înainte de data de la care începe campania de reduceri, potrivit EVZ. 

Comercianţii care vor încălca aceste reguli şi îşi vor înşela clienţii riscă amenzi cu sume cuprinse între 7.000 lei și 35.000 lei.

Magazinele online intră în vizorul autorităţilor.

„În lumea contemporană, piețele digitale devin rapid principalele piețe de consum. Evoluția rapidă a piețelor digitale reprezintă o mare provocare pentru legislația de protectie a consumatorilor”, se arată în nota de fundamentare a proiectului de HG.

Noile reguli vor intra în vigoare în data de 28 noiembrie 2021 și se vor aplica din 28 mai 2022, dat fiind că Guvernul trebuie să aprobe proiectul și să-l publice în Monitorul Oficial.

Citeşte şi Îmbulzeală la mall pentru a prinde un aspirator de ultimă generaţie la reducere VIDEO


loading...