Noi restricţii în România în valul 6 al pandemiei COVID-19? Avocatul Adrian Cuculis: „Suntem obișnuiți să preluăm niște modele, chiar dacă sunt bune, chiar dacă sunt proaste”

Premierul Nicolae Ciucă a apărut, miercuri, la şedinţa de Guvern, purtând mască de protecţie, iar acest lucru le-a dat de gândit multor oameni că e posibil să urmeze noi restricţii în România în următoarea perioadă.

27 iul. 2022, 15:52
Noi restricţii în România în valul 6 al pandemiei COVID-19? Avocatul Adrian Cuculis: „Suntem obișnuiți să preluăm niște modele, chiar dacă sunt bune, chiar dacă sunt proaste”

Faptul că ar putea fi instituite noi restricţii în România pune pe jar tot mai multe persoane, în condiţiile în care numărul de infectări cu COVID-19 a crescut în ultimele săptămâni.

Avocatul Adrian Cuculis reprezintă în instanţă zeci de români care au contestat restricţiile anti-COVID-19 din timpul pandemiei. Apărătorul a afirmat că este posibil să ne fie aplicate noi limitări sociale, chiar dacă nu vor fi la fel de stricte precum cele din 2020 şi 2021.

„Cred că ni se comunică că în scurt timp vom avea parte de niște restricții în România. Nu știu cât de severe vor fi ele. Nu cred în principal că ne vom întoarce la aceleași restricții precum cele de dinainte, însă cu siguranță se va întâmpla ceva.”, a spus Adrian Cuculis, la Antena3.

De asemenea, Cuculis a amintit că România are tendinţa să preia modelul măsurilor aplicate în celelalte ţări, însă crede că de această dată nu se vor mai repeta unele greşeli din valurile precedente.

„Noi oricum suntem obișnuiți să preluăm niște modele, chiar dacă sunt bune, chiar dacă sunt proaste. (…) S-ar putea să rămână la nivel de recomandare, dar oricum, cu siguranță, vor apărea niște restricții. (…) Nu o să mai vedem și nu avem cum să mai vedem acele amenzi aberante de mii de lei, pentru că ele au fost declarate o dată neconstituționale, și nu cred că vom mai vedea acele interdicții.”, a mai spus Adrian Cuculis, conform sursei citate.

Guvernul a reintrodus masca la sedinţele de la Palatul Victoria. Premierul şi miniştrii au purtat mască de protecţie la şedinta de miercuri a Cabinetului Ciucă, după explozia infectărilor din ultimele zile.

Citeşte şi: Incidenţa COVID-19 în Bucureşti a sărit de 7 la mie. Ministrul Rafila a convocat managerii de spitale din Capitală

România a înregistrat marţi un record de infectări cu virusul SARS-COV 2 în valul 6. Au fost raportate 12.353 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID –19), cu 7.398 mai multe față de ziua anterioară. 2.502 din cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

În Bucureşti au fost raportate 1492 de cazuri noi COVID-19 în ultimele 24 de ore, iar incidenţa a ajuns la 7.17 la mie.

Citeşte şi: Ajutor de stat în valoare de 300 de milioane de euro. Premierul Nicolae Ciucă: „Încurajăm investițiile pentru dezvoltarea industriei românești”