Peste 240 de îmbolnăviri raportate în 24 de ore la Suceava. Noi restricţii de circulaţie pentru suceveni începând de luni

Peste 240 de îmbolnăviri au fost raportate în ultimele 24 de ore. Ministrul Tătaru a anunțat că situația e scăpată de sub control. De astăzi mașinile și chiar pietonii nu vor mai putea circula în zona Spitalului focar din Suceava. De asemenea măștile vor fi obligatorii în Suceava și cele 8 localități aflate în carantină.

RomaniaTV.net
06 apr. 2020, 05:55
Peste 240 de îmbolnăviri raportate în 24 de ore la Suceava. Noi restricţii de circulaţie pentru suceveni începând de luni

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis că începând de luni traficul rutier va fi interzis pe segmentul de drum cuprins între intersecția str. Calea Obcinelor cu bd. 1 Mai și intersecția str. Universității cu bd. 1 Mai, cu excepția autovehiculelor aparținând instituțiilor publice, agenților economici și riveranilor care își au sediul sau domiciliază în această zonă. Ceilalți participanți la trafic vor efectua în mod obligatoriu viraj la stânga sau dreapta către Calea Obcinelor – str. Universității-str. Alexandru cel Bun.

În același timp, traficul rutier va fi restricționat pe str. Teilor, cu obligativitatea efectuării virajului la stânga în intersecția cu bd. 1 Mai. Riveranii vor efectua accesul prin punctul de control situat la intersecția str. Universității cu bd. 1 Mai.

Citeşte şi: Imagini dureroase la Suceava. Copiii, în lacrimi în timp ce sicriul cu trupul tatălui este dus la cimitir VIDEO

„Obligativitatea instituirii restricției rutiere temporare aparține Primăriei municipiului Suceava în calitate de administrator al sectoarelor de drum public”, a transmis Prefectura Suceava.

Restricțiile de circulație sunt impuse și pentru circulația pietonilor, care nu vor mai avea acces în zona Spitalului Județean Suceava.

Începând de luni, 6 aprilie 2020 traficul pietonal va fi interzis pe segmentul de drum cuprins între intersecția str. Calea Obcinelor cu bd. 1 Mai și intersecția str. Universității cu bd. 1 Mai, cu excepția angajaților instituțiilor publice, agenților economici și riveranilor care își au sediul/domiciliază în această zonă, persoanele care se prezintă cu urgențe medicale la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava și aparținătorii care aduc pachete pentru pacienții internați în cadrul spitalului anterior menționat, exclusiv în intervalul orar 11.00 – 13.00.

Citeşte şi: Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii: „Cadrele medicale de la Spitalul din Suceava refuzau să poarte echipamente de protecţie”

„Unitățile spitalicești din județul Suceava sunt obligate să verifice existența și funcționarea grupurilor electrogene proprii, precum și să dețină rezerve pentru consum de apă pentru 1-3 zile, potrivit dispozițiilor legale incidente. Aceste aspecte vor fi raportate furnizorilor de servicii în cauză”, a mai transmis Prefectura Suceava.