Se pregătesc noi restricţii pentru români. Şedinţă extraordinară a Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă. LISTĂ PROPUNERI

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţpă (CMBSU) a organizat o şedinţă care a început la ora 12:00. În cadrul acesteia se vor discuta noi propuneri cum ar fi  interzicerea activăţii în discoteci, baruri, cluburi, închiderea sălilor de noroc şi reducerea distanţei obligatorii de purtare a măştii de protecţie în jurul şcolilor, conform România TV.

RomaniaTV.net
07 oct. 2020, 08:52
Se pregătesc noi restricţii pentru români. Şedinţă extraordinară a Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă. LISTĂ PROPUNERI

Citeşte şi: Se închid restaurantele, cinematografele şi teatrele din Bucureşti. Rămân deschise sălile de jocuri UPDATE

LISTĂ PROPUNERI:

  • Interzicerea activităţii în baruri, cluburi, discoteci.
  • Închiderea activităţii operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc, inclusiv cazonouri, cu excepţia pariurilor şi loteriilor unde se eliberează bilet, cu respectarea regulilor de distanţare şi a măsurilor de siguranţă sanitară.
  • Reducerea perimetrului exterior al unităţilor de învăţământ de la 100 metri la 50 metri, distanţa care va fi calculată de la poarta de acces în unitatea de învăţământ.

CMBSU a stabilit, în şedinţa de marţi, ca restaurantele să fie închise în interior. De asemenea, vor fi închise teatrele, cinematografele şi sălile de spectacole a anunţat prefectul Gheorghe Cojanu. Totuşi, masa va putea fi servită în interior doar de clienţii hotelului sau pensiunii respective.

CMBSU a aprobat şi măsura recomandată de DSP Bucureşti ca masca să fie obligatoriu purtată în jurul şcolilor, pe o distanţă de 100 de metri.

„S-a impus purtarea măştii de la copii de vârstă de peste 5 ani şi adulţi, în intervalul orar 07.45, şcolile încep dimineaţa la ora 8.00, şi până la 21.15, având în vedere că încheierea cursurilor are loc la ora 21.00”, a precizat Cojanu, care a adăugat că măsurile sunt aplicate de miercuri şi vor fi în vigoare cel puţin 7 zile sau până când rata de infectare va scădea sub 1,5 la mia de locuitori.

Raed Arafat a declarat ieri, 6 octombrie, că şi sălile de jocuri vor fi închise și că măsura este prevăzută în Hotărârea de Guvern care a prelungit, pe 14 septembrie, starea de alertă.