Noi violenţe în Hong Kong: Manifestanţii se regrupează după demontarea taberelor lor

Publicat: Vineri, 17 Octombrie 2014 18:20 // Actualizat: Vineri, 17 Octombrie 2014 18:20 // Sursa: romaniatv.net

Noi ciocniri au izbucnit vineri seara în Hong Kong, după ce manifestanţi prodemocraţie au încercat să ocupe din nou o tabără din cartierul foarte populat Mong Kok, demontată parţial în zori de poliţie, informează Reuters şi AFP, citate de Agerpres.

Poliţia a recurs la gaz iritant şi bastoane pentru a respinge mulţimea de protestatari care se îndrepta spre cartier după serviciu sau cursuri.

Sute de manifestanţi au încercat să spargă rândurile poliţiei, apărându-se cu umbrele. O parte din ei au strigat insulte şi au scandat 'Eliberaţi drumul!'. Staţia de metrou din apropiere a fost închisă de autorităţi.

Evoluţiile din Hong Kong ilustrează dilema cu care se confruntă poliţia, în încercarea de a menţine ordinea, fără a-i incita totodată pe protestatarii care şi-au instalat în ultimele trei săptămâni trei tabere în zone-cheie din metropola ce formează o regiune administrativă specială a Chinei. În momentul de vârf al protestelor, circa 100.000 de oameni au ieşit în stradă.

Citeşte şi Evoluţiile din Hong Kong provoacă îngrijorare internaţională: UE face apel la REŢINERE

În august a.c., Beijingul le-a oferit locuitorilor Hong Kong-ului posibilitatea de a vota pentru un lider propriu în 2017, dar cu condiţia ca acesta să fie ales din doi-trei candidaţi care să primească în prealabil avizul unui 'comitet de nominalizare', ceea ce i-a nemulţumit pe protestatari, menţionează Reuters.

Citeşte şi Criza din Hong Kong este o AFACERE INTERNĂ chineză

În prima parte a săptămânii, poliţia a demolat baricadele instalate de manifestanţi pe o şosea către cartierul de afaceri Central din Hong Kong, dar circa 1000 de protestatari au continuat să ocupe, sub o mare de corturi şi umbrele, şoseaua cu opt benzi de pe Hong Kong Island. Manifestanţii rezistă şi în tabăra instalată în cartierul comercial din Causeway Bay, tot pe Hong Kong Island.

Citeşte şi Violenţe în Hong Kong. Zeci de manifestanţi arestaţi

Şeful executivului regional Leung Chun-ying a afirmat că sunt 'şanse zero' ca Beijingul să cedeze în faţa cererilor protestatarilor - opinie împărtăşită de altfel de numeroşi observatori şi localnici - şi a refuzat să demisioneze, propunând pentru săptămâna viitoare discuţii cu liderii studenţilor, principalii organizatori ai protestelor.

Citeşte şi Secretarul general al ONU cere respectarea principiilor democratice în Hong Kong

Asociaţia băncilor din Hong Kong a făcut apel vineri la încetarea protestelor, pentru ca Hong Kong-ul să-şi păstreze competitivitatea şi încrederea investitorilor.

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
17 oct 21:41
...cartierul foarte populat Mong Kok, demontată parţial în zori de poliţie, informează Reuters şi AFP, citate de Agerpres. Citește mai departe…

...
17 oct 19:31
...din cartierul foarte populat Mong Kok, demontată parţial în zori de poliţie, informează Reuters şi AFP, citate de Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net ...
17 oct 18:54
...au încercat să ocupe din nou o tabără din cartierul foarte populat Mong Kok, demontată parţial în …read more ...
1
EUR
4.8423
RON
14 Jul
noapte 13 °
zi 26 °
Ultimele joburi adaugate
24 H