Nonagenară din Arad, datoare vândută la stat, după ce a primit un ajutor pe care nu l-a solicitat

O pensionară de 92 de ani din Arad s-a trezit că este datoare vândută la stat, după ce ani de zile a primit bani ce i-au fost alocaţi dintr-o eroare a Casei Judeţene de Pensii.

RomaniaTV.net
27 feb. 2013, 10:56
Nonagenară din Arad, datoare vândută la stat, după ce a primit un ajutor pe care nu l-a solicitat

O nonagenară care a primit bani în plus la pensie dintr-o greşeală s-a trezit acum că trebuie să returneze Casei de Pensii peste 10.000 de lei.

Bătrâna, care este şi imobilizată la pat, a fost este acum disperată de situaţia în care se află.

Toată încurcătura a început în 2007, când, fără să fi cerut, bătrâna a primit o indemnizaţie socială. Asta din cauză că, în acte, în loc de CNP-ul bătrânei apare cel al nurorii sale. Astfel, bătrâna figura cu o pensie prea mică iar statul i-a acordat acel ajutor social. Prin urmare, bătrâna – care încasa 573 de lei prin cumularea pensiei de urmaş cu cea de agricultor şi cu cea de veteran din partea soţului ei – mai primea în plus alte câteva sute de lei.

Acum, femeia trebuie să returneze banii eşalonat, aceştia fiindu-i reţinuţi din pensie, până la epuizarea debitului. Executarea silită a început încă din vară.

Reprezentanţii casei de pensii spun că această situaţie putea fi evitată dacă rudele bătrânei şi poştaşul verificau la timp CNP-ul de pe cuponul de pensie.