Nonagenară din Arad, datoare vândută la stat, după ce a primit un ajutor pe care nu l-a solicitat

Publicat: Miercuri, 27 Februarie 2013 12:56 // Actualizat: Miercuri, 27 Februarie 2013 12:56 // Sursa: RTV.net

O pensionară de 92 de ani din Arad s-a trezit că este datoare vândută la stat, după ce ani de zile a primit bani ce i-au fost alocaţi dintr-o eroare a Casei Judeţene de Pensii.

O nonagenară care a primit bani în plus la pensie dintr-o greşeală s-a trezit acum că trebuie să returneze Casei de Pensii peste 10.000 de lei.

Bătrâna, care este şi imobilizată la pat, a fost este acum disperată de situaţia în care se află.

Toată încurcătura a început în 2007, când, fără să fi cerut, bătrâna a primit o indemnizaţie socială. Asta din cauză că, în acte, în loc de CNP-ul bătrânei apare cel al nurorii sale. Astfel, bătrâna figura cu o pensie prea mică iar statul i-a acordat acel ajutor social. Prin urmare, bătrâna - care încasa 573 de lei prin cumularea pensiei de urmaş cu cea de agricultor şi cu cea de veteran din partea soţului ei - mai primea în plus alte câteva sute de lei.

Acum, femeia trebuie să returneze banii eşalonat, aceştia fiindu-i reţinuţi din pensie, până la epuizarea debitului. Executarea silită a început încă din vară.

Reprezentanţii casei de pensii spun că această situaţie putea fi evitată dacă rudele bătrânei şi poştaşul verificau la timp CNP-ul de pe cuponul de pensie.

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
12 mar 12:23
Votează email 0 email
...aceştia fiindu-i reţinuţi din pensie, până la epuizarea debitului. Executarea silită a început încă din vară. Mai mult pe RTV.net
Comments: 0...
27 feb 14:43
Votează email 0 email
...fiindu-i reţinuţi din pensie, până la epuizarea debitului. Executarea silită a început încă din vară. Mai mult pe RTV.net ...
27 feb 13:00
.../> … Excerpt from:  Nonagenară din Arad, datoare vândută la stat, după ce a primit un ajutor pe care nu l-a solicitat Tags: ...
1
EUR
4.8423
RON
14 Jul
noapte 13 °
zi 26 °
Ultimele joburi adaugate
24 H