Norvegia renunţă sâmbătă la restricţiile anti-Covid. Ţara revine la normalitate, după 561 de zile

Norvegia pune capăt sâmbătă restricțiilor anti-COVID care au limitat interacțiunile sociale și au afectat numeroase afaceri, a anunțat vineri, 24 septembrie, guvernul de la Oslo.

24 sept. 2021, 15:05
Norvegia renunţă sâmbătă la restricţiile anti-Covid. Ţara revine la normalitate, după 561 de zile

„Au trecut 561 de zile de când am introdus cele mai dure măsuri din Norvegia pe timp de pace (…) Acum a venit timpul să ne întoarcem la viața normală de zi cu zi”, a spus premierul Erna Solberg, într-o conferință de presă. Restricțiile rămase vor fi ridicate sâmbătă după-amiază, la ora locală 16.00, scrie publicaţia The Local.

Decizia de a renunța la distanțarea socială înseamnă că sectoarele cultural și sportiv își vor putea folosi sălile la capacitatea maximă, restaurantele se pot umple și ele, iar cluburile de noapte se redeschid. „Pe scurt, acum putem trăi normal. Mulțumesc foarte mult, Norvegia”, a mai declarat Solberg.

Citeşte şi Nava de mărfuri a viitorului, construită în Norvegia. Prima ambarcațiune din lume cu emisii zero și fără echipaj

Norvegia are o populație de 5.300.000 de locuitori. Pe 11 septembrie, Danemarca, altă țară scandinavă cu un număr de locuitori similar (5.800.000), a ridicat restricțiile. 75% din populație Danemarcei este vaccinată. 96% dintre cei peste 50 de ani sunt vaccinați complet.

Norvegia, Danemarca, Singapore, Thailanda, Africa de Sud și Chile au decis să-și schimbe abordarea în lupta cu COVID. În mare măsură, în aceste țări nu vor mai fi restricții, lucru care poate fi văzut drept un model de alte state, în funcție de cum va evolua pandemia.

Citeşte şi Norvegia construieşte primul tunel pentru vapoare din istorie. Proiectul arată impresionant GALERIE FOTO