Votcă şi alcool de contrabandă, folosite ca dezinfectant împotriva coronavirus. Soluţia găsită de o ţară europeană în plină pandemie

Aproape 430.000 de litri de votcă şi de alcool rafinat, confiscat de la contrabandişti, vor fi trimite instituţiilor publice din Polonia care au nevoie de dezinfectanţi pe fondul răspândirii epidemiei de coronavirus, a anunţat vineri Procuratura Generală din Polonia.

RomaniaTV.net
20 mart. 2020, 16:54
Votcă şi alcool de contrabandă, folosite ca dezinfectant împotriva coronavirus. Soluţia găsită de o ţară europeană în plină pandemie

Alcoolul va fi folosit pe post de dezinfectant. Zecile de mii de litri de băuturi confiscate de la contrabandişti vor fi distribuite instituţiilor publice din Polonia. 

„Din cauza cererii mari de dezinfectanţi, importanţi în lupta împotriva epidemiei de coronavirus, acţionăm pentru a distribui alcoolul etilic confiscat în urma anchetelor penale”, a anunţat Procutura Generală din Polonia, conform New York Times.

Băuturile alcoolice care trebuiau să fie distruse vor fi folosite acum pentru dezinfectarea mijloacelor de transport, clădirilor şi a localurilor.

De asemenea, două spitale au primit aproape 2.500 de litri de alcool pentru a fi folosit pe post de dezinfectant, a anunţat Guvernul de la Varşovia.

Pandemie CORONAVIRUS. Adrian Streinu-Cercel: Spirtul nu e un bun dezinfectant, nu foloseşte la nimic